Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Brug over de Corantijn komt deze regeerperiode

Geplaatst

op

Santokhi 4

Tijdens het bezoek van president Chandrikapersad Santokhi met vicepresident Ronnie Brunswijk aan Nickerie gisteren, verzekerde  de President het publiek dat de brug over de Corantijnrivier er deze regeerperiode nog komt. Hij zei ook dat daar al verregaande afspraken over zijn gemaakt met  de President van Guyana. In de komende weken gaat minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking daar verdere uitvoeringsafspraken over maken met zijn Guyanese collega. De president gaf aan dat er voor dit project ook al financierders klaarstaan.

Hij verschafte deze informatie aan de Nickeriaanse gemeenschap omdat die op de hoogte moet zijn van de afspraken die de president en minister Ramdin hebben gemaakt in Guyana. Nickerie speelt vanwege de rol als Surinames grensdistrict met Guyana een belangrijk rol in de relatie tussen de twee landen. Er zullen verschillende werkgroepen betrokken zijn in de samenwerking met het buurland. Een daarvan is de werkgroep Personen en Goederenverkeer tussen Suriname en Guyana.

De regering wil gedaan krijgen dat Suriname en Guyana als twee Caricom-landen op het continent van Zuid-Amerika een hechte samenwerking aangaan. Die samenwerking moet uiteindelijk leiden tot de volledige liberalisatie van het personen- en goederenverkeer tussen de twee landen. Hij benadrukt dat hierdoor smokkel, illegale doorvoer en corruptie tot het verleden zullen behoren. “Het wordt helemaal vrij, dat gaan we allemaal goed regelen en afspreken”, aldus de president.

4 Reacties
4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Mariska
zondag 4 oktober 2020 04:51

Zorg dat de brug met Frans Guyana er eerder komt. Die is veel belangrijker. Euro

Sunil
maandag 5 oktober 2020 05:04

belooft is belooft houden we je aan.

Papa Sranan
donderdag 8 oktober 2020 00:10

Vrije invoer van Criminelen. Suriname heeft niets aan Guyana; zij hebben niets anders dan criminelen te bieden

Laura
donderdag 8 oktober 2020 00:36

de brug met Frans Guyana lijkt mij belangrijker.Advertentie

Suriname

Augustus 2021 nieuwe veerboot voor verbinding Suriname en Frans-Guyana

Geplaatst

op

Franse Ambassadeur Antoine Joly

De nieuwe veerboot die de veerverbinding tussen Suriname en Frans-Guyana onderhoudt komt eind augustus 2021. Althans dat is de verwachting. Bij een werkbespreking tussen Suriname en Frankrijk vorige maand te Saint-Laurent-du-Maroni is dit onder andere naar voren gekomen.

Volgens de Franse ambassadeur Antoine Joly is toen ook gesproken over de bouw van de brug. Voor nu is de focus echter op de ingebruikname van de nieuwe veerboot. Na aankomst van de veerboot eind augustus 2021 volgt er dan eerst een testperiode van twee maanden.

Aan het veerbootproject inclusief havens aan beide zijden van de verbinding en onderzoek hangt een prijskaartje van € 10 miljoen. De financiering komt uit Europese fondsen € 3,5 miljoen, Frankrijk € 450.000, CNES € 250.000, de lokale regering van Frans-Guyana € 175.000 en Suriname € 625.000.

Joly vindt de brug over de Marowijnerivier een noodzaak voor de toekomst van de drie Guyana’s.

Culturu.com

 

Lees verder

Suriname

Financiële situatie bij SLM zorgwekkend

Geplaatst

op

Pz Tcr A340 Surinam Slm

Het bedrijf moet uit de rode cijfers. Dit heeft de president commissaris bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), Rajen Pahladsing bekend gemaakt. De financiële situatie waarin het bedrijf verkeert is zorgwekkend.

De situatie kan alleen gered worden als het personeel, directie, RvC en de regering in een richting kijken. Het halen van het bedrijf uit de rode cijfers, zal een taak zijn op zich.

De regering is geïnformeerd over de stand van zaken die spelen bij het bedrijf. Er zal samen met de regering gewerkt worden aan een plan dat de SLM zal helpen op eigen benen te staan. Dit zal over twee weken af moeten zijn.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen