maandag 15 augustus 2022
26.1 C
Paramaribo
21.8 C
Amsterdam
5
(1)

Broodprijzen verhoogd

lees ook ...

Alertheid in Suriname: Toename kinderen met koorts, braken, ...

Het ministerie van Volksgezondheid vraagt de samenleving om alert te zijn als kinderen koorts, braken of diarree hebben. De leiding van het ministerie is door kinderartsen gerapporteerd dat er op de S...

Terwijl velen aan feesten zijn vanwege het einde van het jaar zijn in alle stilte  de prijzen van brood van bakkerij Fernandes de lucht ingegaan. Vanaf 29 december betalen consumenten geen SRD 14 meer voor een pakje brood met daarin acht puntjes, maar SRD 18. De verhoging was nodig vanwege de verhoogde kosten voor een baal meel, wordt gezegd.

Er was voor enkele dagen een schaarste aan meel. Het schip met tarwe is intussen gearriveerd. Een baal meel van 45 kg zal SRD 700 bedragen. Tot en met 15 december 2021 werd er SRD 221.20 betaald voor een baal meel.
Naast Fernandes Bakkerij hebben ook de kleine bakkerijen de prijzen van brood en andere meelproducten aangepast. Een puntje bij de kleine bakkerijen kost nu SRD 2,50. De Molen en Fernandes Bakkerij hebben op eigen initiatief tarwe geïmporteerd.

Velen hebben geschokt gereageerd op de verhoging van de broodprijzen. Voor sommigen wordt het nu nog moeilijker om hun kinderen dagelijks brood naar school mee te geven. De broodprijzen zijn eerder dit jaar al eens verhoogd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBroodprijzen verhoogd