zondag 24 september 2023
27.2 C
Paramaribo
10.8 C
Amsterdam
3
(4)

Bronto op het matje geroepen bij Chan

lees ook ...

Nieuwe vergaderzaal De Nationale Assemblee binnen jaar gerea...

Volgens de bouwplanning zal de nieuwe vergaderzaal en bijbehorende ruimtes binnen een jaar verrijzen op het terrein aan de Grote Combeweg en de Henck Aaronstraat. Op donderdag 21 september 2023 werd h...

President Chandrikapersad Santokhi heeft vandaag de Minister van Binnenlandse Zaken, de heer Bronto Somohardjo ontboden op het Kabinet van de President. Dit naar aanleiding van de uitspraken van de Minister gedaan te Commewijne op 09 augustus 2023 in verband met de viering van de Dag der Inheemsen en de herdenking van 133 jaar Javaanse Immigratie.

De President heeft bij het gesprek zijn afkeuring over de uitlatingen van de Minister uitgesproken en hem hierbij ook gewezen op het gegeven dat deze getypeerd kunnen worden als niet gefundeerde toespelingen met een racistisch karakter richting de mediahuizen Radio 10 en De Ware Tijd Suriname. Het handelen van de Minister staat haaks op het grondrecht van vrijheid van vrije meningsuiting en de persvrijheid, en bovendien zeer incorrect naar de 2 mediahuizen en de samenleving toe.

De Minister is ter zake zijn handelingen dan ook ernstig gewaarschuwd en hij is tot slot geadviseerd om zijn excuses aan te bieden aan Radio 10 en De Ware Tijd. De regering hecht groot belang aan het beschermen en bevorderen van een open en inclusief klimaat waar verschillende stemmen en opvattingen vrijelijk kunnen worden geuit, met respect voor elkaar.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

6 REACTIES

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBronto op het matje geroepen bij Chan