zaterdag 13 april 2024
29.3 C
Paramaribo
18.6 C
Amsterdam
0
(0)

Bronto benadrukt belang religieuze vrijheid bij zitting Zevende- dags Adventisten

lees ook ...

President Santokhi verwelkomd met militair eerbetoon bij aan...

President Chandrikapersad Santokhi, is met een presidentiële delegatie gearriveerd in de Chinese hoofdstad Beijing voor een staatsbezoek op uitnodiging van de Chinese regering. Het gezelschap, inclusi...

Bij de vierjaarlijkse zitting van de Zevende-dags Adventisten, die gisteren plaatsvond, benadrukte minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken het belang van het voorkomen van discriminatie op basis van religie. Hij woonde de ceremonie bij, die ook samenvalt met het 130-jarig bestaan van het Adventisme in Suriname. Daarnaast viert de eerste Adventgemeente in Nickerie haar 105-jarig jubileum.

Het gezamenlijke thema van deze vieringen is: “Ik Zal Gaan, Met de Missie in Gedachten.” Dit thema onderstreept de boodschap en visie van de Zevende-dags Adventisten, een kerkgenootschap met 14 gemeenten in stad en district.

“Onze Grondwet benadrukt de vrijheid van geloofsovertuiging en de beleving ervan. Discriminatie op basis van religie is ongrondwettelijk,” benadrukte Somohardjo. Hij voegde eraan toe dat de Religieuze Afdeling van Binnenlandse Zaken de verantwoordelijkheid heeft om ervoor te zorgen dat de vrijheid van geloofsovertuiging wordt gerespecteerd en dat aanhangers van alle religies hun geloof zonder belemmeringen kunnen belijden. In dit verband merkte hij op dat ook rekening wordt gehouden met de kwestie van de sabbat zoals beleden door het kerkgenootschap.

Het Kerkgenootschap der Zevende-dags Adventisten, ook bekend als de Adventkerk, is een protestants kerkgenootschap dat gezonde voeding en een gezonde levensstijl promoot. Minister Somohardjo sprak namens de regering en het volk van Suriname zijn waardering uit voor de bijdrage die het kerkgenootschap levert aan de vorming van de Surinaamse natie. Hij sprak ook de hoop uit dat de organisatie, samen met de regering, zich blijvend zal inzetten voor een gezegend land.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBronto benadrukt belang religieuze vrijheid bij zitting Zevende- dags Adventisten