zondag 19 september 2021
30 C
Paramaribo
17.6 C
Amsterdam
5
(1)

Brons voor Miguel van Assen in Ecuador

lees ook ...

Zorg dat het lichaam kan vechten tegen het coronavirus

Dokter Diana Chan Jon Chu gaf dit belangrijke advies mee aan Covid-patienten: “Doe alles wat mogelijk is om je lichaam te helpen vechten tegen Covid-19”. Dit advies gaf ze tijdens de persconferentie v...

Miguel van Assen heeft  zondagavond de bronzen medaille veiliggesteld tijdens de Zuid-Amerikaanse atletiekkampioenschappen in Guayaquil, Ecuador. Hij kwam bij deze sprong tot een afstand van 16,73 meter. Om deel te nemen aan de Olympische spelen in Tokio moet de atleet 17,14 m springen.

De Olympische Spelen in Tokio duren van 23 juli tot en met 8 augustus. “Als atleet wil je zeker voor die gouden plak gaan, maar na anderhalf jaar weer zo een wedstrijd is die bronzen plak een redelijke bekroning op het gerealiseerde werk van de coach Calderon Munder”, aldus Van Assen. Dit is zijn eerste wedstrijd na 1 februari 2020.

Het goud ging naar de 25-jarige Braziliaan Alexsandro Do Nascimento De Melo. Zijn beste sprong was zijn voorlaatste: 16,97 meter. De Venezolaan Leodan Manuel Torrealba Ramos, 24, won het zilver met een afstand van 16,89 meter. Ook hij deed dat bij zijn vijfde beurt.

Tijdens de eerste Zuid-Amerikaanse indoorkampioenschappen in Cochabamba, Bolivia kreeg hij pech. Hij werd achtste op het verspringen en moest door een blessure afzien van deelname aan het hink-stap-springen. Covid-19 brak kort daarna uit en moest hij het slechts stellen met twee nationale wedstrijden.

In Ecuador  namen  elf deelnemers deel aan de triple jump. Van Assen opende met een afstand van 16,39 meter. Zijn volgende poging was ongeldig.  Na zijn derde sprong liet hij  16,55 meter noteren. Bij zijn volgende drie pogingen kwam hij tot 15,27 meter om 16,59 meter, voordat hij  zijn laatste en verste sprong neerzette: 16,73 meter.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBrons voor Miguel van Assen in Ecuador