Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Bromfietser omgekomen in verkeer

Geplaatst

op

door

De bromfietser Emiel,Moeljodiredjo is op zaterdagavond 20 april overleden kort na een aanrijding met een automobiliste. De aanrijding vond plaats op de T-kruising gevormd door de Pronk- en de Brigade Generaalweg in het politie ressort Nieuw-Amsterdam te Commewijne.


Uit het voorlopig politioneel onderzoek is naar voren gekomen, dat de automobiliste over de Pronkweg reed en dat zij vervolgens de Brigade Generaalweg insloeg zonder rekening te houden met het verkeer op de Brigade Generaalweg. Op dat moment kwam de heer Moeljodiredjo aanrijden waardoor de aanrijding ontstond.

Kort na de aanrijding is hij ter plaatse overleden. Een ingeschakelde arts stelde officieel de dood van de bromfietser vast. Zijn ontzielde lichaam is, na afstemming met het Openbaar Ministerie, door de politie voor sectie in beslag genomen. Het rijbewijs van de 33-jarige automobiliste is hangende het onderzoek door de politie ingevorderd

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Dorpsgemeenschap Drietabbetje ingelicht over werkzaamheden Cubaanse artsen

Geplaatst

op

door

Minister Antoine Elias van Volksgezondheid heeft een bezoek gebracht aan Drietabbetje, waar de dorpsgemeenschap is geïnformeerd over de artsen die in het gebied zullen werken. Onlangs zijn 50 Cubaanse artsen in Suriname aangekomen. Van dit aantal zullen 25 in het binnenland worden geplaatst. In zijn toespraak heeft minister Elias aangegeven, het belangrijk te vinden dat alle landgenoten van goede medische zorg worden voorzien. Minister André Misiekaba van Sociale Zaken en Volkshuisvesting heeft een dependance van zijn departement in het gebied aangekondigd, waardoor zaken sneller kunnen worden afgehandeld.

Tijdens een vergadering heeft de dorpsleiding aangegeven, dat zij dezelfde voorzieningen wensen als Paramaribo omdat het afreizen naar de stad prijzig is. Granman Bono Velanti is vereerd met het bezoek en vindt communicatie noodzakelijk. De vrouwen in het dorp hebben twee naaimachines en pangistoffen gekregen. Met deze geste wil de regeringsdelegatie de vrouwen stimuleren om uit hun achterstandspositie te geraken door in hun eigen behoefte te voorzien.

Naast de ministers Elias en Misiekaba zijn verder naar Drietabbetje afgereisd de volksvertegenwoordigers Silvana Afonsoewa en Aida Nading, Herman Jintie (directeur Medische Zending), districtscommissaris August Bado en Edwin Noordzee (coördinator Cubaanse missie ministerie van Volksgezondheid).

Lees verder

Suriname

Twee pupillen met beperking krijgen stageplek bij Binnenlandse Zaken

Geplaatst

op

door

Het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) stelt twee stagiaires met een auditieve beperking in de gelegenheid om stage te lopen. Met dit gebaar geeft het departement invulling aan onder andere de universele verklaring van de rechten van de mens en is de deur voor pupillen van de Kennedyschool geopend om stage te lopen binnen het overheidsapparaat. De Kennedyschool is bestemd voor dove en slechthorende kinderen.

Volgens Giovanni Sarigoeno, onderdirecteur Personeelbeheer en Personeelszorg, is gelijk na het verzoek van de school aan Biza – minister Mike Noersalim, er werk van gemaakt om deze scholieren te accommoderen. Het ministerie biedt deze stagiaires de kans om normaal te functioneren binnen de maatschappij.

Het duo Emelicienne Kertosari en Hollande Soejeti is op 16 juli aan de stage begonnen, die op 30 augustus eindigt. Zij worden afwisseld op de typekamer, personeelszaken en het secretariaat van het Onderdirectoraat Algemeen Beheer worden ingezet. Het zal volgens Sarigoeno zeker niet bij deze twee stagiaires met een beperking blijven.

Renate Wartes, directeur van de Kennedyschool, zegt dat de twee kinderen eerder dit jaar al een snuffelstage hebben doorlopen. Ze merkt op dat stageplekken voor leerlingen van de school heel moeilijk te krijgen zijn. Via een ouder heeft zij het verzoek gericht aan de minister en is er blij om dat het ook nog is gehonoreerd.

Lees verder

Meest gelezen

X