dinsdag 7 februari 2023
24.4 C
Paramaribo
-0.6 C
Amsterdam
4
(1)

Brokopondo misnoegd over ‘verplicht verlof’ Pokie

lees ook ...

Dieven en helers aangehouden door de politie

De Recherche van Regio Paramaribo heeft op donderdag 02 februari vier verdachten ter aangehouden in verband met diefstal en heling in het ressort Flora. De 63-jarige benadeelde M.H. deed op zondag 08 ...

Het ‘verplicht verlof’ van minister Diana Pokie van grondbeleid en Bosbeheer brengt spanning in het district Brokopondo. Ifna Vrede de vrouwelijke kapitein van Nieuw Ganze dreigt dat  dit vijandigheden en wrokgevoelens tussen Saramaccaners en Aucaners zal doen oplaaien. ”Ik praat namens het Saamaka-volk”

Harold Corinde, kapitein van Makambi, vindt dat door deze kwestie de fragiele eenheid tussen de Saramaccaners en Aucaners in gevaar komt. “Wat Pokie met haar aanhang nu het beste kan doen is, uit de Abop stappen en een eigen politieke partij oprichten”,  zegt deze dorpskapitein. Pokie, is afkomstig uit dit dorp, en heeft haar aanhangers meermalen via voicenotes tot kalmte en rust gemaand.

“Je bemerkt dat de Aucaners uit Marowijne alles wat Ronnie Brunswijk doet goedkeuren”, zegt Ronald Pansa uit Balingsoela van bestuursressort Brokopondo. “Al heeft hij fout gehandeld dan nog praten ze het goed. Geen kip die kraait naar zijn grondhonger” volgens Pansa.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBrokopondo misnoegd over 'verplicht verlof' Pokie