dinsdag 28 mei 2024
25 C
Paramaribo
12.3 C
Amsterdam
0
(0)

Brokopondo krijgt hulp

lees ook ...

Vicepresident Brunswijk: “Ondersteuningsteam moet onru...

Binnen het bejaardentehuis Ashiana heerst momenteel een situatie die niet bevorderlijk is voor de dienstverlening en onderlinge verstandhouding. Een ondersteuningsteam, ingesteld door het ministerie v...

Vanwege onder andere de overmatige regenval in de maanden april en mei, was er sprake van wateroverlast in diverse districten waaronder Brokopondo. Naar zeggen van DC Ludwig Mendelzoon waren de waterbronnen van klaaskreek aangetast door wateroverlast.

Er waren vijf bronnen in gebruik die hevig waren vervuilt. Ook nadat het water was weggetrokken, kon de SWM geen water leveren aan de gemeenschap.  Men heeft geprobeerd met tankwagens water te leveren aan de gemeenschap, maar men kon toch niet voldoen aan de behoefte van de samenleving. Vandaar dat de kapitein van Klaaskreek Michel Walden alarm heeft geslagen.

Er is via het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) aangeklopt bij United Nations Development (UNDP). Dit initiatief is een partnerschap van diverse organisaties. Diverse organisaties waaronder SWM, NH, UNDP, ROS, een Caribische rampenorganisatie en de Ambassadeur van Canada zijn op 01 september op Klaaskreek bij elkaar gekomen om zich te oriënteren rond het probleem van de waterbronnen.

UNDP heeft aangegeven haar ondersteuning te zullen geven door de waterbronnen te upgraden. De SWM was onder andere bezig een van de bronnen van het vuile water te ontdoen. Daarna wordt de bron gezuivered totdat het bronwater weer bruikbaar is. “Wij zijn als overheid blij dat men de samenleving van Brokopondo te hulp schiet” , zegt de districtscommissaris Ludwig Mendelzoon.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBrokopondo krijgt hulp