donderdag 23 maart 2023
25.5 C
Paramaribo
13.5 C
Amsterdam
5
(1)

Jongere broer vicepresident Brunswijk nu directeur EBS

lees ook ...

Maleisisch bedrijf bespreekt interesse in Surinaamse oliepal...

De Maleisische KTS Group of Companies heeft interesse getoond in de oliepalmteelt in Suriname en is op zoek naar investerings- en samenwerkingsmogelijkheden op dat gebied. Onlangs werd de delegatie on...

Leo Brunswijk, de jongere broer van vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk, is vanaf woensdag de nieuwe directeur van de NV Energiebedrijven Suriname (EBS). Dit is gebeurd tijdens een Algemene Vergadering van Aandeelhouders. Hiermee is ook een nieuw directieteam aangetreden bij het staatsbedrijf.

Vp Brunswijk bracht namens de regering dank uit aan zijn jongere broer die zijn schouders onder het werk wil zetten. De vp merkte op EBS een belangrijk bedrijf is. Ook zei hij dat het nieuwe team aantreedt in een periode waar er sprake is van verhoging van tarieven. Er moet elektriciteit gebracht worden naar de mensen, maar deze moet betaalbaar blijven.

Leo Brunswijk zei zich allang voorbereid te hebben op deze functie. Marcel Eyndhoven blijft belast als Technisch Directeur (CTO). Ismanto Adna is onder dankzegging teruggetreden uit de functie Financieel Directeur (CFO) en zal als financieel adviseur van de nieuwe CEO zijn ondersteuning blijven geven aan de organisatie. Robert Pancham is benoemd tot Operationeel Directeur (COO) en Lesley Rahan is Directeur Financieel Beheer (CFO).

De nieuwe EBS-directeur wil dat het bedrijf teruggaat naar zijn oude glorietijden. De vorige positie die Brunswijk bekleedde, president-commissaris, is met zijn benoeming tot directeur vacant. Wie de opvolger wordt is nog niet bekendgemaakt.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

8 REACTIES

8 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameJongere broer vicepresident Brunswijk nu directeur EBS