zaterdag 1 april 2023
30 C
Paramaribo
10 C
Amsterdam
0
(0)

Broer en zus Ori hoogleraar Adek

lees ook ...

700 bereidverklaringen uitgereikt in Brokopondo

Vice president (VP) Ronnie Brunswijk en de minister van Grondbeleid (GBB) en Bosbeheer, Dinotha Vorswijk, hebben op vrijdag 24 maart, samen 700 bereidverklaringen uitgereikt aan bewoners van het distr...

De Faculteit der Technologische Wetenschappen stelt de leerstoel ‘Agrarische Productie met de nadruk op Klimaatslimme Landbouw’ in welke zal worden bekleed door Lydia Ori Ph.D. Haar oratie getiteld ‘Klimaatbewust georganiseerde landbouwsystemen: de toekomst voor voedselzekerheid’ houdt zij vandaag 25 augustus in de Centrumkerk.

De Faculteit der Technologische Wetenschappen had als voorloper de Natuur-technische en de Technische Faculteit die in 1980 ingesteld werden. De faculteit der Natuur-technische Wetenschappen herbergde de studierichtingen plantaardige en dierlijke productie, landontwikkeling en delfstoffenproductie. De Faculteit der Technische wetenschappen omvatte de studierichtingen bouwkunde, weg- en waterbouwkunde, werktuigbouwkunde en elektrotechniek. In 1986 zijn de studierichtingen van deze twee faculteiten opgegaan in de Faculteit der Technologische Wetenschappen. De eerste leerstoel aan de Faculteit der Technologische Wetenschappen is in 1991 ingesteld. Lydia Ori wordt de eerste vrouwelijke hoogleraar van deze faculteit.

Dr. Henry Ori, broer van Lydia Ori, zal de leerstoel ‘Onderwijskunde met betrekking tot Onderwijsbeleid en Onderwijsinnovatie’ aan de Faculteit der Maatschappij Wetenschappen bekleden. Hij houdt dezelfde dag zijn oratie: ‘Wat is onderwijs ons werkelijk waard? Naar een proactief onderwijsbeleid’.

De voorloper van de Faculteit der Maatschappij Wetenschappen, de sociaal-economische faculteit, is in 1975 ingesteld en had een sociale en economische studierichting op doctoraal en licentiaatsniveau. In 1986 zijn de studierichtingen van deze faculteit opgegaan in de Faculteit der Maatschappij Wetenschappen, waarin ook de studierichtingen Rechten en Public Administration opgenomen waren. De eerste leerstoel aan de Faculteit der Maatschappij Wetenschappen is in 1992 ingesteld. Het wordt de derde keer dat er aan de Faculteit der Maatschappij Wetenschappen een leerstoel ingesteld wordt.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBroer en zus Ori hoogleraar Adek