zaterdag 25 mei 2024
26 C
Paramaribo
14.9 C
Amsterdam
5
(1)

Briljante prestaties tijdens 11e Bouw-, Woon- en Huishoudbeurs

lees ook ...

Kinderen bidden tijdens Gebedsdag

Honderden kinderen hebben deelgenomen aan de 11e Nationale Gebedsdag voor Kinderen, in gemeente Gods Rainville. Stichting Weid Mijn Lammeren organiseert al vanaf 2012 deze dag tussen Pasen en Pinkster...

De 11e editie van de Bouw-, Woon- en Huishoudbeurs is succesvol afgesloten. De organisatie is bijzonder tevreden over het verloop: gedurende alle vijf dagen was het mooi weer, trok het evenement meer dan 20.000 bezoekers en waren er uitstekende deelnemers en nieuwe internationale contacten die interesse toonden om deel te nemen aan de volgende editie. Bedrijven zoals Prefabricated Technologies Suriname NV (PTS NV), de Surinaamse Fijn Schaverij (SFS) – met hun prefab huizen – en Kunen Keukens & Interieurbouw, Hatramij, Samara Trading & Hip Interior werden door zowel een jury, bezoekers als standhouders zelf als de beste exposanten bestempeld.

In totaal namen 74 bedrijven deel met 108 stands. Opvallend was de deelname van bedrijven uit Nederland, Curaçao en Dubai, wat voor het eerst gebeurde. Een interessante toevoeging was de aanwezigheid van zeven commerciële banken. Zij boden naast reguliere leningen ook nieuwe hypotheekproducten aan met lage rentetarieven, bedoeld om mensen tegemoet te komen die buiten de overheidsprojecten vallen. De overheid en de Centrale Bank van Suriname bieden burgers de mogelijkheid om tot maximaal SRD 1.6 miljoen tegen een rente van 7 procent per jaar te lenen voor het bouwen, kopen of renoveren van een huis.

Ondanks de financiële crisis in het land heeft de beurs opnieuw haar waarde bewezen, benadrukt Wierash Gangaram Panday, voorzitter van Stichting Welzorg Suriname, de organisator van het evenement. “Het toont aan dat er vraag is naar informatie over alles wat met wonen, bouwen en huishouden te maken heeft. Huisvestingsproblemen zijn een belangrijk onderwerp en mensen zoeken naar mogelijkheden om een eigen huis te bezitten. Gelukkig zijn er ondernemers die kunnen helpen. Als de beurs niet relevant was, zouden er niet zoveel exposanten deelnemen. De massale opkomst van bezoekers bevestigt dit.”

You

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBriljante prestaties tijdens 11e Bouw-, Woon- en Huishoudbeurs