zondag 21 april 2024
27.2 C
Paramaribo
9.5 C
Amsterdam
0
(0)

Briljante natuurkundestudent ontvangen door president Santokhi

lees ook ...

Een nieuwe vakcentrale

Er bestaan plannen om binnenkort een nieuw vakcentrale in het leven te roepen. PWO, CLO, de Moederbond, C-47, COL en OSAV zijn bestaande vakcentrales. De vakbondsleiders Lloyd Pool (Academisch Ziekenh...

President Chandrikapersad Santokhi en first lady Mellisa Santokhi-Seenacherry hebben Shofar Sno, vanwege zijn bijzondere prestatie ontvangen. Sno heeft tijdens de Physics Cup, een online natuurkunde competitie voor middelbare school- en universiteitsstudenten, namens Suriname goud behaald.

Er deden in totaal 1146 studenten uit 81 landen mee, waarvan Shofar een van de vier gouden medailles in de wacht wist te slepen. Deze competitie vond plaats van 21 november 2021 tot 4 juni 2022 en werd georganiseerd door de University of Technology in Etsland.

Sno is tweedejaarsstudent aan de Faculteit der Wis- en Natuurkunde wetenschappen aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname. In 2020 was hij de winnaar van de nationale natuurkunde olympiade. Hij zat toen op de Scholengemeenschap Kwatta.

Shofar Sno, first lady, president Santokhi en Iwan Sno. Foto: Kabinet van de President

President Santokhi en de first lady, feliciteerden Shofar Sno met deze bijzondere prestatie en dankten hem ook voor de waardige wijze waarop hij Suriname heeft vertegenwoordigd.

Het staatshoofd gaf aan super trots te zijn en gaf Shofar de boodschap om door te gaan en nog meer bijzondere prestaties te boeken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBriljante natuurkundestudent ontvangen door president Santokhi