Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Breaking: President Bouterse stuurt minister Ruimtelijke Ordening naar huis

Geplaatst

op

Soerdjan3 1024x569

President Desi Bouterse heeft minister Lekhram Soerdjan van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer naar huis gestuurd. Wat de reden hiervan is, is niet bekend. In april 2018 is Soerdjan benoemd tot minister. Eerder was hij minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij.

Zijn functie wordt momenteel waargenomen door de minister van Binnenlandse Zaken, Mike Noersalim. Meer informatie volgt. – Culturu.com

2 Reacties
2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
jimmy
dinsdag 7 juli 2020 12:13

Deze man wilde niet meewerken aan het vernietigen en verbranden van voor de NDP en Bouters belastende documenten.
Noersalim werkt wel mee.
Dat was ook de man die de verkiezingen van afgelopen mei frusteerde door zich niet aan de wettelijke procedures te houden. De bedoeling was duidelijk. Dat Bouterse weer met zijn vernietigingsbeleid door zou kunnen gaan. Redenen? Noersalim wordt straks werkeloos. Hij zal hierna nooit meer zo goed verdienen als in zijn huidige futubooi functie.

Ronnievandenhout
maandag 13 juli 2020 17:22

Die Bouterse blijft maar rotzooi scheppen. Wanneer hebben zijn hersenen door dat hij paniekerig bewijsstukken wil verdoezelen? Als het goed is wordt hij binnenkort opgepakt en voor jaren de cel in. Een rijk en vredig staatje in een recordtijd naar de klote geholpen. Met zijn familie erbij. En dat, volgens zijn redenering, door God gestuurd?Advertentie

Suriname

Nieuw regeer team doet schrikbarende onthullingen in het Surinaams parlement

Geplaatst

op

Whatsapp Image 2020 08 07 At 11.42.06 (1)

Ergens onder aan de lange lijst van onregelmatigheden, misstanden en wandaden, geconstateerd door het nieuw regeer team, is een voorlopige calculatie van de schuldenlast opgenomen. Het gaat om enorme bedragen in vreemde valuta alsook Surinaamse dollars.

Het leeuwendeel van de voor een klein land abnormaal hoge bedragen, is de besteding niet te achterhalen, of het nut ervan niet duidelijk en misschien zelf niet aanwezig.

De Assemblee-vergadering van gisteren, donderdag 06 augustus, heeft voor veel beroering gezorgd en zal grote delen van het volk nog heel lang bijblijven.

Nadat de President en de Vice-President aan het volk, hun onthullingen gedaan hadden kwamen de ministers aan het woord. Een en al een opsomming van zaken welke blijk geven van niets anders dan wanbeleid. Opvallend dat elke spreker tijdens zijn of haar beurt het heeft gehad over ongegronde bevorderingen, de last minute indiensttredingen al dan niet op basis van wurgcontracten. Ook is door een ieder aangehaald de vele betalings-achterstanden, waarbij ongewoon en abnormaal hoge bedragen genoemd zijn. Zelfs voor wat betreft de achterstand in betaling voor nutsvoorzieningen, werden schokkende bedragen opgesomd. Daarnaast zijn gigantische bedragen voor huur van panden genoemd met ook nog hoog opgelopen achterstanden.
Vandaag zal ongetwijfeld hetgeen uit de doeken gedaan is tijdens deze DNA-vergadering, op vele plaatsen onderwerp van gesprek zijn.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Ex-minister Hoefdraad in staat van beschuldiging gesteld door DNA

Geplaatst

op

Minister Hoefdraad Suriname

De Nationale Assemblee (DNA) heeft in de late avond van donderdag 6 augustus 2020 omstreeks 00.06 uur, in een Openbare vergadering de ex- minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad in staat van beschuldiging gesteld. Een hernieuwde vordering hiertoe is eerder door de procureur- generaal ingediend.

In totaal hebben 28 DNA-leden voor gestemd. In de wet is opgenomen dat voor de vervolging van politieke ambtsdragers en gewezen politieke ambtsdragers zijn ingevolge de Grondwet van de Republiek Suriname en de Wet speciale voorzieningen getroffen. Deze speciale grondwettelijke voorzieningen hebben geen betrekking op alle door de politieke ambtsdragers of gewezen politieke ambtsdragers gepleegde misdrijven, maar zijn beperkt tot slechts die misdrijven welke zijn gepleegd in de betrekking van politieke ambtsdragers. Misdrijven waarbij misbruik is gemaakt van het betreffende ambt of de positie.

Volgens artikel 140 van de Grondwet worden politieke ambtsdragers, die in die betrekking misdrijven hebben gepleegd, door de Procureur-generaal vervolgd bij het Hof van Justitie. Verder staat in de wet dat politieke ambtsdragers door de Procureur- generaal bij het Hof van Justitie kunnen worden vervolgd slechts nadat deze door De Nationale Assemblee in staat van beschuldiging zijn gesteld overeenkomstig de wet.- Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen