zaterdag 13 april 2024
26.7 C
Paramaribo
15 C
Amsterdam
0
(0)

Breadelicious, Foodbasket en ondernemerschap

lees ook ...

VS-experts delen kennis Intellectuele Eigendom met Surinaams...

Op maandag 8 april heeft de ambassadeur van de Verenigde Staten van Amerika (USA), Robert Faucher, samen met een delegatie een belangrijk werkbezoek gebracht aan minister Rishma Kuldipsingh van Econom...

Food Basket en Breadelicious concepten zijn producten van de private sector die geadopteerd zijn door de overheid. Julio Bikharie adviseur van de president en ondernemer, ziet hierin concepten die micro-ondernemerschap en voedselvoorziening bevorderen. Hij spreekt van een succes. Een ander resultaat is volgens Bikharie het feit, dat steeds meer importeurs door deze ontwikkeling basisgoederen voor een lager prijs aanbieden.

Het Breadelicious concept wil brood brengen in het binnenland, door kleine bakkerijen op te zetten naast de bestaande bakkerijen die reeds bestaan.  Het is tevens een schoolvoedingsprogramma. Hierbij krijgen kinderen in de kustvlakte dagelijks een vers broodje. In het binnenland wordt er gekookt voor de kinderen, terwijl de overheid zorgt voor de levensmiddelenpakketten.

Deze concepten moet leiden tot betaalbare basisgoederen. De regering kiest Food Basket en Breadelicious houders in buurten. Deze mensen worden getraind in het runnen van een bakkerij of winkel. Ze leren een product aan de man brengen. Dit alles wordt gedaan in samenwerking met het Instituut van de First Lady.

“Als we het stukje van importeur, logistiek, distributeur en eindgebruiker naar elkaar toe brengen, dan zal je in de marges kunnen consolideren. De outlethouder moet het product zelf ophalen en verpakken. Wij voorzien in een digitaal systeem ontwikkeld voor gemakkelijke voorraadbeheer en verkoop”, zegt Bhikharie.

Deze overgenomen concepten moeten volgens Bhikharie de regering helpen om af te stappen van het “pakkettencultuur. “Het belangrijkste is burgereducatie. Dat ze inzien hoe de keten in elkaar zit om een product aan de man te brengen. We zijn echter ook afhankelijk van import; het ligt wel in de bedoeling om importvervangend te gaan werken” volgens Bikharie.

Bron: Communicatie Dienst Suriname

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBreadelicious, Foodbasket en ondernemerschap