vrijdag 1 december 2023
31.5 C
Paramaribo
0.5 C
Amsterdam
0
(0)

Brazilië ziet mogelijkheid om grensgebied collectief te ontwikkelen

lees ook ...

Boot- en bushouders eindelijk uitbetaald

De boot- en bushouders hervatten hun diensten, omdat een groot deel van de leden uitbetaald zijn. Leerkrachten en leerlingen werden op maandag en dinsdag jongstleden niet vervoerd. De voorzitter Anton...

Brazilië ziet in een samenwerking met zijn noorderburen Suriname en Guyana een strategische mogelijkheid om zijn grensgebied met deze twee landen collectief te ontwikkelen. Volgens minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) is het noordwestelijk en noordoostelijk deel van Brazilië – dat grenst aan Suriname en Guyana – minder ontwikkeld.

“Brazilië is een heel groot land. De afstand tussen de noordergrens van Brazilië en Paramaribo is korter dan de afstand van dat gebied met Sao Paulo”, merkt de bewindsman op. In Sao Paulo zijn ook de grootste industrieën van de Brazilië gevestigd.

Om industrialisatie op gang te brengen en het gebied te ontwikkelen is er energie nodig. Suriname en Guyana hebben met hun recente offshore olie-en gasvondsten enorme potentie om onderdeel te zijn van de ontwikkeling in het eerdergenoemde deel van het zuiderbuurland.

“Het is considerabel om toekomstgericht en ‘smart’ te denken”, zegt de regeringsfunctionaris. Hij is ervan overtuigd dat de volgende generaties zullen putten uit de voordelen van samenwerkingen die beide landen op basis van wederzijds respect en voordeel zullen aangaan, zegt de bewindsman.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBrazilië ziet mogelijkheid om grensgebied collectief te ontwikkelen