dinsdag 28 mei 2024
25 C
Paramaribo
18.5 C
Amsterdam
0
(0)

Brazilië viert Onafhankelijkheidsdag en versterkt banden met Suriname

lees ook ...

Onderwijsminister Ori: “Strenge maatregelen tegen inac...

Er is een begin gemaakt met het daadwerkelijk saneren van het ambtenarenapparaat. Minister Henri Ori van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur maakte bekend dat 1.032 medewerkers van zijn ministerie van de...

Op donderdag 7 september 2023 vierde de Federatieve Republiek van Brazilië haar 201e Onafhankelijkheidsdag. Tijdens een receptie bij de residentie van de Braziliaanse ambassadeur in Suriname, Raphael Azeredo, waren president Chandrikapersad Santokhi en first lady Mellisa Santokhi-Seenacherry aanwezig. Beide staatshoofden namen de tijd om de hechte samenwerking tussen de twee buurlanden te benadrukken.

Ambassadeur Azeredo benadrukte de langdurige samenwerking en lopende projecten tussen Suriname en Brazilië. Hij onderstreepte ook het belang van verdere versterking van deze banden. President Santokhi herinnerde aan zowel de successen als uitdagingen die Brazilië hebben gevormd tot een soevereine democratie. Hij wees daarbij op de gedeelde idealen van welvaart en duurzame ontwikkeling voor alle Brazilianen.

De president merkte op dat Suriname en Brazilië al 47 jaar sterke bilaterale betrekkingen onderhouden, gebaseerd op de behoeften van Suriname en de toewijding van Brazilië om te ondersteunen waar mogelijk. Hij prees de technische samenwerking binnen het Braziliaanse Samenwerkingsagentschap (ABC) en de donaties van medicijnen door de Braziliaanse regering.

Het staatshoofd sprak ook zijn medeleven uit naar degenen die dierbaren hebben verloren als gevolg van de verwoestende orkaan in Brazilië. Hij sprak ook zijn zorgen uit over de recente smokkel van beschermde diersoorten en wees op de noodzaak om deze illegale activiteiten middels samenwerking tegen te gaan.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBrazilië viert Onafhankelijkheidsdag en versterkt banden met Suriname