maandag 8 augustus 2022
26.6 C
Paramaribo
16.6 C
Amsterdam
0
(0)

Brazilië start operatie naar smokkel uit Suriname

lees ook ...

Wisselkoers in Suriname flink omhooggeschoten

Er is geen verandering gekomen in de situatie; de wisselkoers in Suriname blijft stijgen. Al enkele dagen ligt de wisselkoers al boven de SRD 25 voor 1 US-dollar. De douanekoers is ook verhoogd met al...

De Braziliaanse federale politie is een jacht gestart om de smokkel van sigaretten uit Suriname te bestrijden. Een team van 52 federale politieagenten en militairen wordt ingezet hiervoor. Operatie ‘Melicertes’ is gelanceerd in de regio São Luís in de Braziliaanse deelstaat Maranhão. In september 2020 werd er smokkelwaar in een clandestiene haven van Bequimão in Maranhão gevonden. Het onderzoek begon na dit voorval.

Tijdens deze actie werd er een lading gesmokkelde sigaretten ter waarde van R$ 2,5 miljoen (US$ 470.000) in beslag genomen. De arrestanten hadden een vuurwapen  en aan contanten R$ 12.697 (US$ 2.373).

De federale politie  identificeerde tijdens dit onderzoek een criminele structuur, die  verantwoordelijk is voor de smokkel van sigaretten uit Suriname via geheime landingsplaatsen in de kustzone van de noordelijke deelstaat Maranhão. De militaire politie werkt hierbij samen met de federale politie.

Nu  zijn er 15 gerechtelijke bevelen uitgevaardigd. Elf daarvan zijn voor huiszoekingen en vier voor arrestatie. Personen die schuldig worden bevonden, waaronder facilitering en criminele samenwerking, riskeren straffen tot 13 jaar.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBrazilië start operatie naar smokkel uit Suriname