maandag 6 februari 2023
25.5 C
Paramaribo
3.3 C
Amsterdam
5
(1)

Brazilie komt Suriname tegemoet in bestrijding Covid-19

lees ook ...

Walter Oostelbos opvolger ambassadeur Henk van der Zwan

Walter Oostelbos is nu tijdelijk waarnemend ambassadeur van Nederland in de hoofdstad van Turkije, Ankara. Minister Woppe Hoekstra van Buitenlandse Zaken heeft voorgesteld om hem tot ambassadeur te be...

Ons land heeft PPE artikelen ontvangen van Brazilië ter bestrijding van Covid-19. Medische maskers en handschoenen zijn aangeschaft door de Pan-Amerikaanse Gezondheidsorganisatie(PAHO) namens de Braziliaanse regering en vrijdag overhandigd aan Suriname.

Het ministerie van Volksgezondheid  zal de 13.636 KN95-maskers, 19.800 medische maskers en 450 paar medische handschoenen distribueren onder de zorginstellingen, die eerstelijnzorg bieden aan Covid-19-patiënten.

“De bescherming van gezondheidswerkers zal één van de belangrijkste interventies blijven in de strijd tegen Covid-19. Wij moeten te allen tijde zorgen voor de beschikbaarheid van voldoende, passende en kwalitatieve PPE, die relevant zijn voor de verschillende rollen en taken die uitgevoerd moeten worden”, zegt Karen Lewis-Bell de PAHO/WHO-vertegenwoordiger in Suriname.

Het buurland had Suriname eerder ondersteund met een four-wheel-drive ambulance, zoals was aangevraagd, in samenwerking met het Wereldvoedselprogramma van de Verenigde Naties. De ziekenauto is volledig voorzien van apparatuur voor levensondersteuning. Het zal door meerdere instellingen gebruikt worden.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBrazilie komt Suriname tegemoet in bestrijding Covid-19