maandag 15 augustus 2022
26.1 C
Paramaribo
21.8 C
Amsterdam
5
(1)

Brazilie komt Suriname tegemoet in bestrijding Covid-19

lees ook ...

De douane heeft nu een hersteld Asycudasysteem

Het Asycudasysteem van de douane is geupdate en beveiligt. Deze werkzaamheden werden vanaf 06 augustus uitgevoerd en zijn nu afgerond. De software kan nu weer optimaal worden gebruikt door klanten. ...

Ons land heeft PPE artikelen ontvangen van Brazilië ter bestrijding van Covid-19. Medische maskers en handschoenen zijn aangeschaft door de Pan-Amerikaanse Gezondheidsorganisatie(PAHO) namens de Braziliaanse regering en vrijdag overhandigd aan Suriname.

Het ministerie van Volksgezondheid  zal de 13.636 KN95-maskers, 19.800 medische maskers en 450 paar medische handschoenen distribueren onder de zorginstellingen, die eerstelijnzorg bieden aan Covid-19-patiënten.

“De bescherming van gezondheidswerkers zal één van de belangrijkste interventies blijven in de strijd tegen Covid-19. Wij moeten te allen tijde zorgen voor de beschikbaarheid van voldoende, passende en kwalitatieve PPE, die relevant zijn voor de verschillende rollen en taken die uitgevoerd moeten worden”, zegt Karen Lewis-Bell de PAHO/WHO-vertegenwoordiger in Suriname.

Het buurland had Suriname eerder ondersteund met een four-wheel-drive ambulance, zoals was aangevraagd, in samenwerking met het Wereldvoedselprogramma van de Verenigde Naties. De ziekenauto is volledig voorzien van apparatuur voor levensondersteuning. Het zal door meerdere instellingen gebruikt worden.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBrazilie komt Suriname tegemoet in bestrijding Covid-19