woensdag 17 juli 2024
32 C
Paramaribo
18.3 C
Amsterdam
0
(0)

Braziliaanse regering eert Surinaamse BIBIS-minister en directeur Buitenlandse Zaken

lees ook ...

LOBO EV breidt uit naar Latijns-Amerika met distributiecentr...

LOBO EV Technologies Ltd., een vooraanstaande ontwerper, ontwikkelaar, fabrikant en verkoper van elektrische fietsen, bromfietsen, driewielers en off-road vierwielige shuttles, heeft aangekondigd dat ...

Op dinsdag 2 mei 2023 heeft de Braziliaanse president Luiz Inácio Lula da Silva de hoogste onderscheiding van “The Order of Rio Branco – The Great Cross” toegekend aan minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) en directeur Miriam Mac Intosh van het directoraat Buitenlandse Zaken van Suriname. Dit nieuws werd bekendgemaakt door ambassadeur Jose Raphael Lopes Mendes de Azeredo van Brazilië, die de eervolle onderscheiding namens de Braziliaanse president aan hen heeft overhandigd.

Tijdens de plechtigheid waren leden van het corps diplomatique en de ministers Parmanand Sewdien en Krishnakoemarie Mathoera aanwezig. Ambassadeur Azeredo benadrukte dat de samenwerking tussen Brazilië en Suriname door toewijding en geloof in diplomatie vele voordelen zal opleveren. Hij prees de bijdrage van zowel minister Ramdin als directeur Mac Intosh aan het versterken van de banden tussen de buurlanden en partners, waardoor de vriendschapsbanden worden verdiept en uitgebreid.

In zijn toespraak toonde minister Ramdin zich ingenomen met de onderscheiding en benadrukte hij de betrokkenheid van president Lula da Silva bij de wereld. Hij waardeerde de contributie van ambassadeur Azeredo en sprak zijn waardering uit voor de goede samenwerking tussen Suriname en Brazilië op het gebied van de agrarische sector en volksgezondheid. De BIBIS-minister liet weten dat er op regionaal niveau verder gewerkt zal worden om de relatie tussen de twee landen naar grotere hoogtes te brengen.

De toekenning van deze onderscheiding aan minister Ramdin en directeur Mac Intosh onderstreept de belangrijke rol die zij hebben gespeeld in het versterken van de banden tussen Suriname en Brazilië en het verdiepen van de vriendschapsbanden tussen de twee landen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBraziliaanse regering eert Surinaamse BIBIS-minister en directeur Buitenlandse Zaken