zaterdag 13 augustus 2022
25.5 C
Paramaribo
21.3 C
Amsterdam
0
(0)

Braziliaanse president komende week in Suriname

lees ook ...

Spoed huisartsenposten weer noodzakelijk gebleken

De spoed huisartspraktijken zijn weer dringend nodig gebleken tijdens de huidige uitbraak van de rota-virus infectie. Velen melden zich aan bij de spoedeisende hulp, terwijl zij evengoed geholpen zoud...

Suriname krijgt volgende week bezoek van de Braziliaanse president Jair Bolsonaro. Het Braziliaanse staatshoofd zal ook buurland Guyana bezoeken, meldt het Braziliaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. Het is het eerste bezoek van een Braziliaanse president aan de twee landen in meer dan 10 jaar.

Hoewel de officiële reden van de reis niet is bekendgemaakt, geven regeringsfunctionarissen aan dat het doel van dit bezoek gezocht moet worden in het aanhalen van de banden. Er zal over een reeks onderwerpen, vooral op het gebied van samenwerking worden gesproken.

Bolsonaro had aan het begin van zijn aantreden al een uitnodiging ontvangen om de twee landen aan te doen. Hij zou de landen vóór de Covid-19-pandemie hebben willen bezoeken. Bolsonaro zou tussen de 20e en 21e in Paramaribo zijn en op de 21e naar Georgetown gaan.

De laatste president die de twee landen bezocht was Luiz Inácio Lula da Silva, die in 2005 in beide landen was, voor bilaterale bijeenkomsten en voor de Conferentie van Regeringsleiders van de Caribische Gemeenschap (Caricom). In 2013 bezocht de toenmalige Braziliaanse president Dilma Rousseff Suriname voor de Unasur-top. Voormalig president Desi Bouterse nam toen de voorzittershamer over.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBraziliaanse president komende week in Suriname