donderdag 8 juni 2023
25.5 C
Paramaribo
11.4 C
Amsterdam
0
(0)

Braziliaanse president komende week in Suriname

lees ook ...

Autovrije zones tijdens aanwezigheid Indiase president

Het Korps Politie Suriname wil autovrije zones instellen tijdens de aanwezigheid van de Indiase president in ons land. President Murmu Droupadi van India zal tijdens de viering van 150 jaar Hindoestaa...

Suriname krijgt volgende week bezoek van de Braziliaanse president Jair Bolsonaro. Het Braziliaanse staatshoofd zal ook buurland Guyana bezoeken, meldt het Braziliaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. Het is het eerste bezoek van een Braziliaanse president aan de twee landen in meer dan 10 jaar.

Hoewel de officiële reden van de reis niet is bekendgemaakt, geven regeringsfunctionarissen aan dat het doel van dit bezoek gezocht moet worden in het aanhalen van de banden. Er zal over een reeks onderwerpen, vooral op het gebied van samenwerking worden gesproken.

Bolsonaro had aan het begin van zijn aantreden al een uitnodiging ontvangen om de twee landen aan te doen. Hij zou de landen vóór de Covid-19-pandemie hebben willen bezoeken. Bolsonaro zou tussen de 20e en 21e in Paramaribo zijn en op de 21e naar Georgetown gaan.

De laatste president die de twee landen bezocht was Luiz Inácio Lula da Silva, die in 2005 in beide landen was, voor bilaterale bijeenkomsten en voor de Conferentie van Regeringsleiders van de Caribische Gemeenschap (Caricom). In 2013 bezocht de toenmalige Braziliaanse president Dilma Rousseff Suriname voor de Unasur-top. Voormalig president Desi Bouterse nam toen de voorzittershamer over.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBraziliaanse president komende week in Suriname