dinsdag 27 september 2022
33.4 C
Paramaribo
10.9 C
Amsterdam
0
(0)

Riverine-demonstratie voor Braziliaanse Legerdelegatie

lees ook ...

Jeugdigen gevlucht uit Opa Doeli

Het is Luciano Pinas en Joel Majokko gelukt om zondagavond  te ontsnappen uit het cellenhuis van Opa Doeli. De tieners zijn beiden 17 jaar oud. De twee jeugdige arrestanten waren in verzekering ges...

De Surinaamse Marine hield op donderdag 16 september 2021 een riverine-demonstratie op de Commewijnerivier. Deze demonstratie was gekoppeld aan het bezoek van de  Braziliaanse legerdelegatie die op bezoek is in Suriname. Aan het hoofd van de delegatie is de brigadegeneraal João Roberto Albim Gobert.  Onder de aanwezigen was ook de Braziliaanse defensieattaché in Suriname, luitenant-kolonel Henrique Cesar Loyola Santos. 

Met een riverine-demonstratie wordt het gezag van het Nationaal Leger, in deze de Marine, op de Surinaamse wateren uitgestraald.  Aan deze demonstratie van 16 september hebben leden van de Marine Infanterie (Mariniers) met drie boten geparticipeerd. Voorafgaand aan de demonstratie is een ceremoniële begroeting geweest door saluerend en in formatie voorbij het schip van de Kustwacht, met aan boord de delegatie, te varen. Luitenant-kolonel Franklin Blokland, commandant van de Marine, zegt dat de Braziliaanse delegatie zeer onder de indruk was van deze demonstratie. “Te meer, daar de Braziliaanse korps mariniers, Fuzileiros Navais, in 2016 het fundament heeft gelegd voor oprichting van deze eenheid als onderdeel van de Surinaamse marine”, aldus Blokland.

Na twee dagen van meetings in het kader van de 19e editie van de “Regional Meeting for Military Exchange” (RRIM) op 14 en 15 september 2021 te hebben afgerond met de ondertekening van enkele overeenkomsten met de landmacht bij het Nationaal Leger, bracht de Braziliaanse generaal onder andere ook een bezoek aan de Surinaamse legerleiding onder aanvoering van waarnemend bevelhebber, kolonel Henri van Axeldongen. Daarnaast is de delegatie ook op bezoek geweest bij de Surinaamse Militaire School (SMS) en de Surinaamse Militaire Academie (SMA).

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRiverine-demonstratie voor Braziliaanse Legerdelegatie