zaterdag 9 december 2023
27.1 C
Paramaribo
7.2 C
Amsterdam
0
(0)

Braziliaanse investerings en ondernemingsagent in Suriname

lees ook ...

Suriname verwelkomt oprichting ‘Loss and damage’...

Suriname heeft de oprichting van het 'Loss and damage'-fonds verwelkomd. Dit fonds stelt ontwikkelingslanden, die bijzonder kwetsbaar zijn voor de negatieve gevolgen van klimaatverandering, in staat o...

De Braziliaanse Trade and Investment Agency (APEX-Brasil) momenteel op een driedaagse technische missie in Suriname om informatie en ervaringen te delen met het Directoraat International Business van het Ministerie van Buitenlandse zaken, International Business en Internationale samenwerking (BIBIS).

Dit bezoek vloeit voort uit het recente bezoek van President Jaïr Bolsonaro in januari 2022. De delegatie die onder leiding staat van Ambassadeur Raphael Azeredo heeft op maandag 14 maart een presentatie gehouden op het ministerie.

Apex-Brasil is het handels- en investeringspromotiebureau van de Braziliaanse overheid. Wat de investeringsactiviteit betreft, ondersteunen zij internationale investeerders bij het analyseren van de mogelijkheden om een fabriek in Brazilië te vestigen, een partnerschap aan te gaan met een Braziliaans bedrijf of kapitaal in Brazilië aan te trekken via fondsen en bedrijven.

De ambassadeur gaf aan dat Brazilië een van de belangrijkste landen ter wereld is met een grote administratieve structuur die moet worden begrepen om te beseffen hoe Apex-Brasil werkt. Zij hebben ervaring in het aantrekken van internationale investeerders en analyseren van potentiële projecten.

Het hoofddoel van dit bezoek is om kennis en ervaringen met Suriname te delen met betrekking tot het opereren van de agentschappen, het aantrekken van Foreign Direct Investments (FDI), het promoten van bedrijven op internationaal niveau alsook het traject dat wordt uitgezet om kleine en middelgrote ondernemingen gereed te maken voor export.

Het bezoek van Apex-Brasil, en het tweedaagse seminar daaraan verbonden op 15 en 16 maart, draagt bij aan de lancering van de Suriname Investment and Trade Agency (SITA). Het bezoek van APEX wordt in dit kader gezien als een belangrijk leermoment, om gezamenlijk met alle relevante stakeholders de ervaringen mee te nemen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBraziliaanse investerings en ondernemingsagent in Suriname