zaterdag 27 november 2021
24.8 C
Paramaribo
3.9 C
Amsterdam
4
(1)

Braziliaanse ambassadeur vraagt Suriname hulp voor illegale landgenoten

lees ook ...

Vrouw in barensweeën op kabinet Vicepresident

Marvin Spier en zijn vriendin waren op maandag 22 november 2021, op bezoek bij de VP op zijn kabinet. Daar kreeg de vriendin barensweeën en moest per ontboden ambulance worden afgevoerd naar het zieke...

De Braziliaanse ambassadeur Raphael Azeredo heeft tijdens een bezoek aan vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk gesproken over het gezamenlijk beter organiseren van de positie van illegale Brazilianen in Suriname, zodat de illegaliteit van deze groep wordt weggewerkt. Als mogelijkheid werd aangehaald de inburgering van de groep of het verstrekken van economic visa, waardoor ook deze groep een juridische status krijgt.

Vp Brunswijk beaamde dat de regering op dit gebied verder beleid moet uitbouwen, dat er reeds een bepaald beleid is via het ministerie van Binnenlandse Zaken en het ministerie van Justitie en Politie. De ambassadeur bood verder de ondersteuning aan van Brazilië op het gebied van E-governance en E-Visa, waarin Brazilië een leidersrol vervult in de regio.

Hij gaf aan dat Suriname te allen tijde een beroep kan doen op het gebied van kennis- en capaciteitsuitwisseling. Beide landen werken eraan dat er meer uitwisseling komt tussen Suriname en Brazilië.

De nieuwe ontwikkelingen op het gebied van de gas- en olie-industrie kwamen ook ter sprake tijdens de ontmoeting. De verwachting is dat met deze ontwikkeling meer Brazilianen naar Suriname zullen komen opzoek naar werk. Het is noodzakelijk dat beide partijen hiervoor de nodige voorbereidingen treffen, zodat zaken op de juiste manier verlopen. De ambassadeur benadrukte dat Brazilië de ontwikkelingen met interesse volgt.

Het land hoopt dat Suriname ook binnen de eigen regio zal kijken naar local content voor wat betreft verdere ontwikkeling van de industrie. Zo gaf de ambassadeur aan dat er in Brazilië de nodige kennis en capaciteit aanwezig is om Suriname te ondersteunen bij de olie- en gasindustrie.

De Braziliaanse oliemaatschappij Petrobas kan in samenwerkingsverband ook ondersteunen. Het buurland heeft interesse in eventueel gas af te nemen van Suriname.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBraziliaanse ambassadeur vraagt Suriname hulp voor illegale landgenoten