woensdag 31 mei 2023
24.7 C
Paramaribo
11.5 C
Amsterdam
0
(0)

Braziliaanse ambassadeur: ”Ik neem Suriname in mijn hart en gedachten mee”

lees ook ...

Plannen voor Cultuur Boulevard langs de Waterkant om toerism...

Het gedeelte langs de Waterkant, vanaf de Waag tot aan het gemaal van de Jodenbreestraat, wordt aangepakt. De bedoeling is om een kunst en cultuur boulevard van te maken met een eventcentrum, theater,...

“Ik zal Suriname verlaten, maar ik neem Suriname mee in mijn hart en gedachten. Als ik met pensioen ga, wens ik mijn leven door te brengen tussen Suriname en Brazilië. Ik hoop dat ik dan in aanmerking zal komen voor een permanent visum.” Dit zei de scheidend Braziliaanse ambassadeur Laudemar Aguiar. Hij is vandaag door president Chan Santokhi gedecoreerd en benoemd tot Drager van het Grootlint in de Ere-Orde van de Palm.

De voordracht voor deze onderscheiding komt van de regering vanwege de goede samenwerking die er gedurende zijn ambtsperiode is geweest en zijn bijzondere inzet. Het staatshoofd haalde in zijn toespraak enkele van de vele prestaties aan die de ambassadeur heeft bereikt in Suriname. Zo heeft de ambassadeur bijgedragen aan het intensiveren van de banden tussen het ministerie van Buitenlandse Zaken en de Braziliaanse ambassade, met goede en tastbare resultaten.

“Wij zijn vandaag bij elkaar gekomen om een excellente ambassadeur van een important buurland te eren. Wij zijn hier om vaarwel te bieden aan een goede vriend van de Republiek Suriname”, zei president Santokhi. Hij sprak zijn bijzondere waardering uit over de manier hoe ambassadeur Aguiar geïntegreerd is in de Surinaamse samenleving.

“Het is voor mij een speciale eer om van president Santokhi een onderscheiding in ontvangst te nemen voor mijn missie hier in de Republiek Suriname”, zei de diplomaat. Volgens hem bevestigt dit de volledige waarde die de Surinaamse regering hecht aan de bilaterale relaties tussen de twee landen.

President Santokhi benadrukte dat ambassadeur Aguiar een grote bijdrage heeft geleverd om de samenwerking tussen beide landen te intensiveren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBraziliaanse ambassadeur: ”Ik neem Suriname in mijn hart en gedachten mee”