dinsdag 28 maart 2023
30 C
Paramaribo
7 C
Amsterdam
0
(0)

Braziliaanse ambassadeur Aguiar vertrekt uit Suriname

lees ook ...

Problemen rijstsector aangepakt

Het Dagelijks Bestuur (DB) van het platform Rijstsector, heeft op woensdag 22 maart jongstleden in het kader van de uitvoering van de actiepunten, gesprekken gevoerd met vertegenwoordigers van de bela...

Laudemar Aguiar, de ambassadeur van Brazilië, heeft zijn laatste werkoverleg gehad met minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking. De Braziliaanse diplomaat is aan het einde gekomen van zijn dienstperiode in Suriname. Deze bespreking heeft gisteren plaatsgevonden.

Tijdens deze laatste werkbespreking is onder meer van gedachten gewisseld over de intensivering van de samenwerking en de contacten op hoog niveau tussen beide landen. De technische samenwerking tussen Suriname en Brazilië is eveneens aan de orde geweest, waarbij speciaal kan worden gememoreerd dat in 2020 Suriname de meeste technische samenwerkingsprojecten had met Brazilië, terwijl het wereldwijd als tweede gerangschikt staat op de lijst ter zake samenwerking met Brazilië.

Deze samenwerking richt zich voornamelijk op de agrarische sector, culturele en educatiemogelijkheden en op het gebied van volksgezondheid. Met name tijdens de huidige COVID-19 pandemie ondersteunt Brazilië onze zorgsector met diverse middelen.

Daarnaast is er gesproken over de uitbreiding van de samenwerking, waarbij Surinaamse producten geëxporteerd kunnen worden naar Brazilië. Aanleiding hiertoe is dat in 2020 de export van onder andere rijst naar Brazilië met meer dan 100 procent is gestegen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBraziliaanse ambassadeur Aguiar vertrekt uit Suriname