vrijdag 19 april 2024
30 C
Paramaribo
8.1 C
Amsterdam
5
(1)

Braziliaans patrouillevaartuig bezoekt Suriname

lees ook ...

Marvin Kathusing al twee weken vermist in Den Haag

Aan het begin van deze maand deed de familie van de 43-jarige Marvin Kathusing een dringende oproep omdat hij vermist werd. Twee weken later, ondanks intensieve zoekinspanningen, is er nog steeds geen...

Het patrouillevaartuig van de Braziliaanse Marine, de IGUATEMI, is de Surinaamse wateren binnengevaren. Dit bezoek vindt plaats in het kader van de bilaterale samenwerking tussen de ministeries van Defensie van de Republiek Suriname en de Federatieve Republiek Brazilië en de marine oefening Caribbean Exercise 2023 (Caribex) van het Braziliaanse leger.

Caribex is een jaarlijks terugkerende oefening van de Braziliaanse Marine in het Caraïbisch gebied. Op de terugweg naar zijn thuishaven heeft het patrouillevaartuig Suriname aangedaan. Het vaartuig zal bij de Jules Sedney Haven aangemeerd zijn tot 3 april.

Tijdens het bezoek zullen verschillende activiteiten worden ontplooid, waarbij de Surinaamse Marine en de Kustwacht zullen deelnemen. Dit is een uitgelezen kans voor de Surinaamse krijgsmacht om ervaringen uit te wisselen en de samenwerking met de Braziliaanse Marine verder te versterken.

Het bezoek van de IGUATEMI benadrukt de goede bilaterale betrekkingen tussen Suriname en Brazilië op militair gebied. Op 3 april 2023 zal het patrouillevaartuig terugkeren naar Brazilië.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBraziliaans patrouillevaartuig bezoekt Suriname