vrijdag 2 december 2022
25 C
Paramaribo
2.8 C
Amsterdam
0
(0)

Braziliaans marineschip in Suriname voor militaire oefeningen op zee

lees ook ...

hardhandige aanpak betogers Srefidensi – Discussie ove...

- Politie betreurt de rellen en hardhandige aanpak betogers - Enthousiasme ontbreekt over de 'manier van excuses' over het slavernij verleden - 5,4 miljard voor diepwaterhaven, maar business plan on...

Het Braziliaanse marineschip Navio-Patrulha Bocaina (P62) heeft een bezoek gebracht aan Suriname. Dit bezoek, van 13 tot 16 augustus 2021, was in verband met de marine-oefening ‘Caribex 2021’ tussen de legers van Suriname en Brazilië.

Het doel van de missie is het uitvoeren van de militaire oefeningen op zee om de opleiding en operationele paraatheid tussen de betrokken schepen te vergroten en bij te dragen tot nauwere vriendschapsbanden met de bezochte landen. Suriname heeft regionale en internationale partners op het gebied van defensie en veiligheid.

Caribex is een jaarlijkse operatie uitgevoerd door de Braziliaanse marine, die een taskforce stuurt om door de Caribische wateren te navigeren en havens van bevriende landen in de regio te bezoeken.

De Federale Republiek Brazilië is een van de partners met wie er een goede bilaterale samenwerking is. Het schip is na vier dagen in Suriname te zijn aangemeerd, maandagochtend vertrokken uit de Surinaamse haven.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBraziliaans marineschip in Suriname voor militaire oefeningen op zee