Suriname ALTIJD Dichtbij

column

Bravo Ronnie!

Geplaatst

op

Whatsapp Image 2020 07 19 At 17.29.52

Als eerst feliciteer ik de nieuwe regering Santokhi/Brunswijk met de verkiezingsoverwinning en wens hen veel succes toe alvorens ik iets ga bespreken dat in de samenleving en in het bijzonder op sociale media speelt.

Brunswijk mocht volgens bepaalde personen geen Vicepresident worden, omdat hij een bankrover zou zijn geweest, een veroordeling op zijn naam heeft staan in het buitenland en omdat hij niet mooi genoeg Nederlands spreekt. Ik zal deze minpunten één voor één ontzenuwen en beginnen bij het laatste.

De heer Brunswijk spreekt even goed Nederlands als naar schatting de helft van de leden van de Nationale Assemblee. Een groot deel van de mensen die zijn Nederlands bekritiseren kennen niet genoeg Nederlands om de vele fouten die de andere leden maken op te merken. Ze vallen veelal over Brunswijk zijn uitspraak die trouwens met de dag beter wordt. Eigenlijk is er geen probleem. We wonen in Suriname en wij verstaan elkaar. En zoals ene E. J. op een sociaal medium het zei: “Een land wordt niet geregeerd met de Nederlandse taal’’.

Vreselijk vindt men het ook dat Brunswijk in Nederland een veroordeling op zijn naam heeft staan. O, wat een vreselijke smet op ons onbevlekt blazoen! Wij moeten beseffen dat we in nood zijn en mensen nodig hebben die out of the box kunnen denken om ons uit de diepe financiële put te halen waarin we zijn (gegooid door de vorige regering). En dat is de heren Santokhi en Brunswijk wel toevertrouwd. Gaat Nederland Brunswijk aanhouden als ze de kans krijgen? Wie weet, maar ze zijn wel heel blij met de nieuwe regering van hun ex-kolonie op het vasteland met uitstekende vooruitzichten!

Bravo is bankrover geweest in de jaren tachtig zegt ‘men’. Wat hij toen deed waren mijn inziens de daden van een verzetsstrijder toen hij ontslag nam als lijfwacht van Bouterse. Daarna is het in grote lijnen steeds meer de goede kant met hem opgegaan. Hij heeft nu veel meer zelfbeheersing en mag zich eens een drop-out, door keihard studeren, vandaag aan de dag Master in Business Administration noemen. Hij is een voorbeeldfiguur geworden.

De rolmodellen die de jeugd van vandaag heeft zijn mensen op hoge posities die opgroeiden als keurige jongemannen die hun VWO diploma vóór hun negentiende levensjaar haalden. Ze deden universitaire studies en hadden al jong titels voor en achter hun naam. Ze werden Ministers en Directeuren van overheidsbanken en zijn daarna verworden tot bankrovers van de bank die zij moesten beheren. En het zijn er niet maar één of twee. Dit is van een goed begin afzakken naar punt nul;  Dan veel liever Brunswijk als Vice President die van punt nul kwam tot de top. Hier volgt een citaat van een zekere C.H van facebook: ”Als ontwikkeling een mens was, zou het Brunswijk heten.”

Culturu.com – Christa Sluisdom

11 Reacties
11 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Zwartje
maandag 27 juli 2020 09:17

Chapeau Brunswijk. Jij laat zien dat het ook anders kan met een positieve instelling. Bravo!!!

Henk
maandag 27 juli 2020 14:33

Amnestie. Voor de heer brunswijk. En begin met een schonelij. Ook wat nederland betreft. Kijk voor uit. Day is beter. Succes daar in suriname..

Bravo84
maandag 27 juli 2020 15:41

En waar zijn de 12 krijgsgevangenen!!!
Het beroven van hun vrijheid.

Freko
maandag 27 juli 2020 15:54

Let them talk,you walk bravo,if they walk, you run,and if they runa,than you fly

Sabrosososo
maandag 27 juli 2020 19:06

Zijn wier watra heeft gewerkt. En als hij slim is word hij de rijkste man in Suriname.

Bravo84
maandag 27 juli 2020 19:14

Degene die anderen pijn heeft gedaan, bewust of onbewust.En zijn excuses aanbied, die is degene die SLIM is.

Lunes Armand
maandag 27 juli 2020 23:11

Mensen in hoge posities onder een vergrootglas plaatsen is mijnsinziens een Must. Hoge bomen vangen veel wind. Wij zien graag iemand die inz’n jongere jaren een schonelij heeft, z’n sporen verdiend heeft in de matschappij op hoge posities. Vanwege het zgn voorbeeldsfiguur. Wij vergeten evenwel dat mensen als Brunswijk met een minder pos verleden maar de wil tot vooruitgang in zich hebben en gebruiken, ook een vb zijn. Vooral voor hedendaagse jongeren die een neg blad hebben. M.n. dat je ondenks het neg uit je jongere jaren, met een gediciplineerde wil het tot de top kan maken. Het recht moet… Lees verder »

Lunes Armand
maandag 27 juli 2020 23:25

mogen wij desondanks zeggen dat hij zich danig heeft ontwikkeld en er veel beter voor staat dan enkele jaren terug (2010). Het is evenwel te hopen dat hij zij temparament onder controle kan houden voor wanneer hij uit zijn tent gelokt zal worden. Dit zal zeker komen. “Goed nederlands is nog geen garantie voor goed leider schap” Maar het is toch wel het gezicht van de natie dat mensen in hoge posities tenminste hun moedertaal machtig zijn. Dat velen in hoge posities de moedertaal niet machtig zijn, geeft mijninziens aan, de inhaalslag die gemaakt moet worden in bepaalde delen om… Lees verder »

Lunes Armand
maandag 27 juli 2020 23:29

It is what it is. Laten wij de ontwikkeling van het land, alle districten, ter hand nemen, een leefklimaat crieren, opdat mensen bereidt zijn te wonen in en te werken voor hun geboorte plaats/District.

Bravo84
maandag 27 juli 2020 23:50

Goed geschreven “Lunes Armand”
Goed praten over je daden van het verleden.

Laatst bewerkt op 10 dagen geleden door Bravo84
stanley westerborg
donderdag 30 juli 2020 16:43

Wat intern ook gedacht en gezegd mag wezen, de wereld trekt zich daarvan niets aan. Rekening moet worden gehouden met de precedenten die geschapen worden. of reeds geschapen zijn. Het Front voor Democratie en Ontwikkeling heeft ook veroordeelden in zijn gelederen opgenomen . Maar uiteindelijk wordt het imago van een land in niet-geringe mate bepaald door de levenswandel van personen die aan het roer van het schip geplaatst worden. Wij kunnen elkaar de hemel in prijzen, maar wie voorbijgaat aan de denkwijze van de wereld over eigen land leeft buiten alle realteit.Advertentie

column

Excellenties Santokhi en Brunswijk

Geplaatst

op

Chan Ronnie 3

Het moet nu eens afgelopen zijn met het inpikken van lands eigendommen door hoog betaalde schavuiten die op lands loonlijst staan.

Waar wacht de regering eigenlijk op om te handelen? Tot het haar gelegen uitkomt, tot het politiek correcte moment of tot het Onafhankelijkheidsplein met presidentieel paleis en al in handen blijkt te zijn van Winash Dinha of Balther Wouterse? Regering step your game up, anders ben je straks een regering van een volk van landlozen. Voor de duidelijkheid: de mensen die geen grond bezitten kunnen het dan ook niet meer krijgen want de rest van het land is onder crimineel/politieke vriendjes van de vorige regering verdeeld. Er is niets nieuws onder de zon zegt Prediker(Bijbelboek). Wat er is was er al en komt terug. Als we slapen ja! Deze dingen zijn vaker gebeurd in mega grote landen waar alle grond onder een kleine groep mensen was verdeeld. Grootgrondbezitters worden ze genoemd. Gaat er een lichtje branden? Of denken we dat zoiets ons niet kan overkomen? Wel, dan heb ik nieuws voor u. Het gebeurt onder onze neus! Meer dan honderdduizend hectaren grond is uitgegeven aan een handjevol personen in het district Sipaliwini, in de Cultuurtuin en de Palmentuin.

Deze nieuwe regering waarop wij na God, al onze hoop hebben gesteld zal nu direct en onmiddellijk moeten optreden tegen de piraterij van de laag-bij-de-grondse hogere klasse. Er moet een wet komen die elke gronduitgifte van Cultureel Erfgoed en elke andere gronduitgifte boven de 2000 vierkante meter die in de afgelopen periode is uitgegeven, nietig verklaard. Daarna kan op basis van wat de voormalig eigenaar, huurder of concessiehouder verklaart en bewijst, worden besloten of het alsnog wordt toegewezen. Als het opnieuw wordt aangevraagd tenminste.

Laat deze nieuwe regering ons toch niet teleurstellen! De etterende wonden aan hoofd en hart (leiders en grond)van Suriname die door het hebzucht virus zijn ontstaan, zijn diep, groot, en ze stinken. Het mes moet er zonder pardon in anders gaan we dood in die film! Pardon, de trailer.

culturu.com – Christa Sluisdom

Lees verder

column

Lock him up!

Geplaatst

op

Img 75b4332c553d 1

Ook Lekhram Soerdjan heeft zich schuldig gemaakt aan strafbare feiten. Nu hangt hij de vermoorde onschuld uit en verroert geen vin. Hij heeft zijn ambt misbruikt om anderen ( minstens 87 personen) en waarschijnlijk ook zichzelf te verrijken. Waarom geen aanklacht tegen hem? Door minstens 73.6299 hectare grond te verkopen heeft hij het Surinaamse volk bestolen.

Surinamers moeten dit soort praktijken aan de kaak stellen en de straat opgaan. Een instantie die de rol van “waakhond “ kan vervullen is hard nodig! We kunnen niet aan de kant staan en lijdzaam toezien dat dit allemaal gebeurt. Minister Asis Kumar Gayadin tevens Fractieleider van VHP liet weten dat “de wereld naar Suriname kijkt”.

Dat was voor hem de reden om door te pakken en exminister Gillmore Hoefdraad in staat van beschuldiging te stellen. We verwachten dezelfde alertheid wanneer het gaat om partijgenoten, familie en vrienden. Alle ogen zijn nu op Suriname gericht. Een ding is zeker aan die belangstelling hangt ook een prijskaartje. Wees daar maar van overtuigd!

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen