zaterdag 1 april 2023
30 C
Paramaribo
10 C
Amsterdam
5
(1)

Brandweerpersoneel krijgt zijn zin; actie per direct opgeheven

lees ook ...

Franse ambassadeur bezoekt VP

De Franse ambassadeur in Suriname, Nicolas de Lacoste, heeft op maandag 27 maart bij zijn regulier bezoek aan Vice-President Ronnie Brunswijk (VP) aangegeven, dat Frankrijk de samenwerking met Surinam...

Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie (Juspol) en een vertegenwoordiging van de ontevreden leden bij het Korps Brandweer Suriname (KBS) hebben vrijdagavond een akkoord bereikt, waardoor de actie per direct is opgeheven. Tijdens deze ontmoeting heeft de bewindsman de groep geïnformeerd over de realisatie van de verbeterde medische voorzieningen en de verhoging van de voedingstoelage.

Bij deze meeting waren ook aanwezig de directeur van Justitie Sharma Lakisharan en de directeur Operationele Diensten, Olton Helstone. De brandweerlieden werden vertegenwoordigd door Wendel Oosterwolde en Joel Panka. Nu de actie is opgeheven zal de brandweer weer participeren in het defilé ter ere van de viering van Srefidensi op 25 november aanstaande.

Directeur Lakisharan gaf aan dat er door het ministerie de nodige inspanningen zijn gepleegd om zaken zo snel mogelijk rond te krijgen. Bovendien is er nu een akkoord tussen het ministerie en het Staatsziekenfonds (SZF). De overeenkomst is reeds getekend door de minister en de directeur van SZF. Het natraject is dat er gewerkt wordt aan verdere administratieve zaken, zoals het aanmaken van verzekeringspasjes, die binnenkort verstrekt zullen worden aan het brandweerpersoneel.

Voor wat betreft de verhoging van de voedingstoelage heeft de minister met zijn collega van Financiën en Planning afgestemd. Die heeft inmiddels zijn goedkeuring hieraan gegeven. De missive kan worden opgemaakt en de Salarisadministratie van het KBS zal de verdere administratieve zaken afhandelen. De bewindsman heeft de garantie gegeven dat de verhoging ultimo december zal worden uitbetaald.

Panka heeft als vertegenwoordiger van de brandweerlieden aangegeven de overtuiging te hebben dat de werkgever en de vertegenwoordigers samen de problemen kunnen aanpakken. Hij ziet graag dat partijen het vervolgtraject ook samen doorlopen.

Vrijdagmiddag hadden de leden besloten alleen uit te rukken bij woningbranden en bij technische hulpverlening. Als het om het bestrijden van bijen zou gaan zou er alleen in levensbedreigende gevallen worden uitgerukt. Er zou ook geen vuurwerkcontrole plaatsvinden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBrandweerpersoneel krijgt zijn zin; actie per direct opgeheven