zaterdag 13 april 2024
29.3 C
Paramaribo
18.6 C
Amsterdam
5
(1)

Brandweerman ‘Bambie’ berispt door politie voor illegaal verbranden van afval

lees ook ...

Exploitatie kosten MZ nog niet afgelost

Het ministerie van Volksgezondheid heeft zich niet gehouden aan afspraken gemaakt met de Medische Zending Primary Health Care (MZ) om achterstallige exploitatie kosten te betalen. Een raadsvoorstel om...

Op zaterdag 2 maart 2024 werd brandweerman B., ook wel bekend als “Bambie”, streng toegesproken door de politie van het Paradise-bureau. Na een melding dat Bambie afval verbrandde op de straatberm voor zijn huis, wat resulteerde in overlast door de ontstane rook, onderzochten de politieagenten de locatie.

Bij aankomst was Bambie echter niet thuis. Hij werd vervolgens telefonisch geïnstrueerd om onmiddellijk naar huis te komen en het vuur te doven, wat hij deed. Bij zijn terugkeer werd hij direct aangesproken door de politieagenten over zijn handelen.

Dagelijks rukt de brandweer gemiddeld 30 keer uit naar vuil- of grasbranden. Grasbranden kunnen soms spontaan ontstaan, maar de meeste gras- en vuilverbrandingen zijn te wijten aan on- of bewust menselijk handelen. Het Korps Brandweer Suriname (KBS) wijst erop dat het stichten van vuil- of grasbranden bij wet verboden is.

Dit onmaatschappelijk gedrag heeft ook een schadelijk effect op het milieu, met name in de woonwijken. Door de frequente meldingen van deze branden, is het KBS niet altijd in staat om ‘multi’ simultaan op te treden. Een van de trekkers van de tank met bluswater (20.000 liter) kon gisteren door een technisch mankement enkele uren niet gebruikt worden, waardoor de druk op de ‘zorg’ werd vergroot.

Het KBS doet een beroep op eenieder om geen vuil of gras te verbranden en degenen die dat doen, ervan te overtuigen het na te laten. Bij ontdekken hiervan wordt gevraagd gelijk de brandweer te bellen op het nummer 110 of de dichtstbijzijnde brandweerpost in uw omgeving (ook al ondervindt u op dat moment geen directe overlast).

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBrandweerman 'Bambie' berispt door politie voor illegaal verbranden van afval