zaterdag 13 april 2024
29.3 C
Paramaribo
18.6 C
Amsterdam
0
(0)

Brandweerbond in beraad: geen uitrukken naar branden wegens uitblijven betalingen

lees ook ...

HB media presenteert African Edition in culturele evenemente...

Het oudste theater in Suriname en het Caraïbisch gebied, Thalia organiseert op 13 april aanstaande op het terras, een African Editionuit  haar culturele evenementenserie. Djina Berggraaf-Sanchit, dire...

De vakbond van brandweerlieden heeft een vergadering gehouden om te beslissen over verdere acties. Op dit moment worden er geen uitrukken gedaan naar gras- en bosbranden. Zelfs in Wageningen en Nickerie, waar de bevolking al dagenlang lijdt onder zware rook door een bosbrand, is er momenteel geen interventie. Op een algemene ledenvergadering die vandaag plaatsvindt, wordt besloten of de actie wordt voortgezet. De aanleiding voor deze gedeeltelijke werkonderbreking is het feit dat de betalingen voor de maand december nog niet zijn gedaan.

Voorzitter van de vakbond, Wendel Oosterwolde, legt uit: “Het betreft de reguliere uren die zijn gewerkt op zon- en feestdagen in december, die nog niet zijn uitbetaald. We vinden het zorgelijk dat de regering niet heeft gereageerd op ons overleg, terwijl zij deel uitmaakt van het probleem. De gelden zijn vastgehouden, terwijl mensen al hebben gewerkt. Betaal gewoon uit. Als er veranderingen zijn in het beleid, communiceer dat dan duidelijk. Er zijn afspraken gemaakt met het ministerie van Justitie en Politie.”

Op dit moment worden de diensten op een laag pitje gedraaid. Oosterwolde vervolgt: “We rukken niet uit naar grasbranden, vuilnisbranden en bosbranden. Zelfs in Wageningen zijn de teams teruggetrokken uit het gebied. Ze blijven echter paraat op de kazerne. De situatie betreft bosbranden in een uitgestrekt moerasgebied, wat moeilijk begaanbaar en bereikbaar is.” Later op de dag wordt besloten of het overleg, dat maandag begon, wordt voortgezet.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBrandweerbond in beraad: geen uitrukken naar branden wegens uitblijven betalingen