woensdag 17 april 2024
25 C
Paramaribo
4.9 C
Amsterdam
0
(0)

Brandweerbond hervat gedeeltelijk werkonderbreking na niet-betaling extra uren

lees ook ...

Wens opvangcentrum Stichting 1 voor 12 in Para dichterbij da...

De lang gekoesterde wens van de Stichting 1 Voor 12 om een opvangcentrum in het district Para te realiseren, wordt eindelijk werkelijkheid. Dankzij de genereuze steun van vicepresident (vp) Ronnie Bru...

De brandweerbond heeft opnieuw besloten om gedeeltelijk het werk neer te leggen omdat de overheid niet heeft voldaan aan de afspraak om haar leden uit te betalen voor de extra uren die ze in december hebben gedraaid. Volgens bondsvoorzitter Wendel Oosterwolde hebben de leden op hun loonstrook gezien dat de gelden niet zijn uitbetaald, wat heeft geleid tot een massaal beraad onder de brandweerlieden. “Als bestuur kunnen we niets anders doen dan de actie overnemen”, voegde hij toe.

In de eerste week van maart werd er een principeakkoord bereikt met het ministerie van Justitie & Politie, waarin was afgesproken dat de lonen voor de extra uren die in december zijn gedraaid, zouden worden uitbetaald. Na ruim een week van acties waarbij de brandweer niet uitrukte voor gras-, bos- en huisvuilbranden, werd dit akkoord bereikt. Vervolgens werden de acties geïntensiveerd en rukte de brandweer alleen uit voor huisbranden en technische assistentie.

“De opgeschorte acties van 2 maart zijn hervat omdat de minister zich niet heeft gehouden aan het principeakkoord dat we hebben getekend”, verklaarde Oosterwolde. “Geen van de zaken die waren overeengekomen in dat akkoord zijn uitgevoerd.” Er staat binnenkort een algemene ledenvergadering gepland om de hervatte acties formeel goed te keuren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBrandweerbond hervat gedeeltelijk werkonderbreking na niet-betaling extra uren