zaterdag 13 april 2024
29.3 C
Paramaribo
18.6 C
Amsterdam
0
(0)

Brandweerbond heft beraad op na principeakkoord met minister Amoksi

lees ook ...

ABOP, BEP en NDP betreuren mishandeling criticus Bennie Mira...

In een ongekende uiting van politieke solidariteit hebben verschillende Surinaamse politieke partijen, waaronder de Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (ABOP), de Broederschap en Eenheid in P...

De bond bij het Korps Brandweer Suriname en minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie (Juspol) hebben elkaar kunnen vinden. Minister Amoksi is blij met de geboekte vooruitgang. Intussen heeft de bond tijdens een algemene ledenvergadering (ALV) het beraad opgeheven. Aanleiding voor het beraad van de brandweer eerder deze week was het uitblijven van de extra gelden die beloofd waren.

Bondsvoorzitter Wendel Oosterwolde gaf aan dat de beloofde gelden sinds december niet zijn betaald. “Als de regering andere inzichten heeft, moet er gesproken worden,” benadrukte Oosterwolde.

Na een eerder vruchteloos gesprek met de directeur van het Ministerie van Justitie en Politie, heeft de brandweer nu een principeakkoord bereikt met minister Amoksi. “Definitieve afspraken zullen komende week gemaakt worden,” aldus de minister. “Het principeakkoord moet nu bekrachtigd worden binnen de Raad van Ministers en ik heb ook beloofd dat de issues over de gelden opgelost zullen worden.”

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBrandweerbond heft beraad op na principeakkoord met minister Amoksi