woensdag 29 maart 2023
25.5 C
Paramaribo
6.4 C
Amsterdam
5
(2)

Brandweer wil gras- en vuilbranden verminderen

lees ook ...

President can only explain rising exchange rates on Tuesday

The Surinamese government will not provide an explanation to the National Assembly until Tuesday regarding the dramatic rise in currency exchange rates in Suriname. Marinus Bee, the chairman of the as...

De Droge Tijd Campagne van Korps Brandweer Suriname (KBS) is officieel gestart. Hiertoe heeft districtscommissaris Ricardo Bhola van Paramaribo Noord-Oost  symbolisch een sein gegeven op 15 september op het Mayaproject in Paramaribo Noord. Jaarlijks heeft de brandweer  te kampen met gras- en vuilbranden. Het doel is om deze te minimaliseren in deze voor de brandweer uitdagende periode.

De burgervader waarschuwt  in zijn toespraak, dat wij als samenleving  de gevolgen voorgeschoteld zullen krijgen als wij onverantwoordelijk omgaan met vuil. Het zal zeker gevolgen hebben voor onze gezondheid. Hij doet een beroep op de gemeenschap om het verbranden van vuil in het openbaar te voorkomen. De politie en de bestuursdienst zullen volgens de wet optreden tegen overtreders. Zowel fikse boetes als hechtenis zullen zeker volgen hield Bhola voor.

De verschillende gebieden zullen met een drone vanuit de lucht bewaakt worden. Projectontwikkelaars mogen een ernstige  waarschuwing verwachten voor het verbranden van vuil op verkavelingsprojecten.

Jaarlijks zijn er tussen de 1500 en 2000 meldingen van gras- en vuilverbrandingen. Een groot deel van deze branden wordt  bewust of onbewust aangestoken. Door de hoge frequentie van deze meldingen, komt de brandweer vaker onder druk te staan. Brandweerzorg is wel overheidszorg, maar zonder de eigen verantwoordelijkheid van de gemeenschap zal er niet veel bereikt worden.

Gras- en vuilverbrandingen hebben niet alleen aspecten van brandveiligheid, maar ook milieu en gezondheid issues spelen hierbij een rol. Woongebieden hebben tijdens afgelopen droge tijd seizoenen, dagen te kampen gehad met zware vormen van rookoverlast. Met deze activiteit wil het KBS samen met de gemeenschap het aantal meldingen van gras- en vuilverbrandingen verkleinen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBrandweer wil gras- en vuilbranden verminderen