Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Brandweer in Suriname lastig gevallen door seks bellers

Geplaatst

op

Volgens brandweervoorlichter Olton Pinas heeft Het Korps Brandweer Suriname dagelijks veel last van mannelijke bellers die proberen seksueel getinte gesprekken te voeren met brandweerlieden. Ondanks dat de brandweer beleefd blijft verzoeken om niet meer te bellen op het alarmnummer, blijven de bellers elke avond terugbellen.

Naast de seksbellers komt het ook voor dat kinderen en vrouwen naar de brandweer bellen om liedjes te zingen of een vals bericht door te gegeven.

De ongewenste telefoontjes werken heel storend voor de brandweerlieden. Mensen beseffen niet dat het voor kan komen dat iemand op hetzelfde ogenblik de brandweer dringend nodig heeft voor een woningbrand of andere geval. Het kan hierdoor zijn dat deze mensen niet direct hulp kunnen krijgen omdat de lijn onnodig bezet word gehouden, aldus Pinas.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Politie pakt 27 sexwerkers op

Geplaatst

op

By

De politie van regio Paramaribo heeft in de nacht van zaterdag 20- op zondag 21 april opgetreden tegen commerciele sekswerkers die de openbare orde en rust verstoorden in de Eugene Gessel- (Hoogestraat)en de Waaldijkstraat. Deze vrouwen, 19 in totaal, zijn aangehouden en ter voorgeleiding en overgebracht het politie bureau Geyersvlijt.

Zondagmorgen zijn de vrouwen door de politie heen gezonden. Dat gebeurde na afstemming met het Openbaar Ministerie. Het betreft vrouwen met de Surinaamse-en andere nationaliteiten. Het onderzoek met betrekking tot de status van de vreemdelingen hier te lande wordt voortgezet.

Een week eerder had de politie van het politie ressort Centrum ook opgetreden tegen travestieten in de omgeving van de Rooseveldkade. Ook zij zorgden voor verstoring van de openbare orde en rust. Daarbij waren 8 aangehouden die na afstemming met het Openbaar Ministerie ook zijn heen gezonden door de politie Deze travestieten zijn allemaal Surinamers en oefenen ook het oudste beroep ter wereld uit.

Lees verder

Suriname

Video report: Oogstfeest Curacao

Geplaatst

op

By

In deze periode wordt er een wandelloop in de vorm van wandelmars gehouden in Curacao. Het gaat bij deze om een loop met verschillende groepen die de oogstfeest vieren. Volgens Deborah Lantveld uit Suriname die reeds 2 jaar in Curacao woont is deze loop al seen dank voor de kostbare gronden daar men flink heeft kunnen oogsten. Deborah die deel uitmaakt van de groep genaamd  Sembrado Di Speranza met als leidster Chisje de Wind geeft aan dat men in de maand januari gepland had. Het gaat onder andere om mais,  batata dushi( zoete ardapel), bonchi kunuku.

Lees verder

Meest gelezen