vrijdag 21 juni 2024
25 C
Paramaribo
17.7 C
Amsterdam
5
(1)

Brandweer start nieuw jaar met zwarte bladzijde

lees ook ...

Een eerbetoon aan de legendarische Trena Yellow Birds

Op donderdag 13 juni ontvingen wij met droefheid het bericht van het overlijden van de geliefde voorzitter en mentor van Sportvereniging Yellow Birds, W. Orlando Renfurm. In Yellow Birds stond hij ...

Het nieuwe jaar is niet zo best gestart voor het Korps Brandweer Suriname (KBS). Met twee grote woningbranden, waarbij er doden zijn gevallen is het nieuwe jaar met een zwarte bladzijde begonnen. “Terugblikkend op het afgelopen jaar is waargenomen dat grasbranden en vuilbranden zijn verminderd en dat er een daling is geconstateerd in woningbranden,” stelt adjunct-brandmeester en voorlichter van het Korps Brandweer Suriname, Olton Pinas.

Verkeersongevallen met beknellingen zijn wel wat aan de hoge kant geweest, beweert hij. De voorlichtingscampagne van het KBS in het afgelopen jaar, heeft deels wel effect gehad op het gedrag van de gemeenschap, men was wat voorzichtiger. Ondanks deze voorlichting en de minder geïmporteerde containers met vuurwerk, zijn er toch zes vuurwerkslachtoffers gevallen. Drie van de slachtoffers waren door onvoorzichtigheid zelf debet aan de ongevallen terwijl de overige drie, slachtoffer zijn geworden van vuurwerk afschietende personen.

Volgens de adjunct-hoofdbrandmeester is het jaar zeer somber begonnen met twee woningbranden op nieuwjaarsdag. Een aan de Flamingostraat en een aan de Mariestraat, waarbij er vier doden te betreuren vielen. Het is nog niet duidelijk als de branden vuurwerk gerelateerd zijn.

De juiste oorzaak van de branden is nog in onderzoek. De brandbestrijders zijn  maandag gestart met het verwijderen van een slang uit een woning, het blussen van een vuilbrand te Flora en een aanrijding met een beknelling. Pinas geeft aan dat dit, voor het korps haast een normaal begin is van de dag.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBrandweer start nieuw jaar met zwarte bladzijde