maandag 26 februari 2024
33 C
Paramaribo
5 C
Amsterdam
0
(0)

Brandweer roept op tot voorzichtigheid bij start vuurwerkperiode

lees ook ...

HVB benadrukt urgentie van bestrijding en roept op tot actie...

Het recente schandaal rondom het Pan American Real Estate Woningbouwproject heeft opnieuw aan het licht gebracht hoe fragiel en ondoorzichtig het overheidsapparaat kan zijn b...

Vandaag, 27 december, markeert het begin van de officiële vuurwerkperiode, die duurt tot 1 januari 2024 om 24:00 uur. Vanaf nu is het mogelijk om vuurwerk aan te schaffen en af te steken. Voor velen is dit een langverwachte periode van genot, plezier en vertier. Het Korps Brandweer Suriname (KBS) doet echter een dringend beroep op iedereen om extra verantwoordelijkheid te tonen tijdens deze festiviteiten.

Het KBS benadrukt dat er mensen zijn die niet van vuurwerk houden, en het is essentieel om hier rekening mee te houden. Vooral in de buurt van locaties waar rust vereist is, zoals ziekenhuizen, bejaardencentra en gebedshuizen, wordt het sterk afgeraden om vuurwerk af te steken.

De registratie van vuurwerkslachtoffers is de afgelopen drie jaar stabiel gebleven op een aantal van 6. Meestal betreft het jongeren die onveilig vuurwerk afsteken of slachtoffer worden van roekeloos gedrag met vuurwerk door anderen.

Vorig jaar werden 4 slachtoffers doorverwezen naar de oogpoli en bij 2 bleek ziekenhuisopname noodzakelijk. Het KBS benadrukt het belang van bewustwording rond veilig vuurwerkgebruik en roept op tot het vermijden van onnodige risico’s tijdens de festiviteiten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBrandweer roept op tot voorzichtigheid bij start vuurwerkperiode