maandag 26 september 2022
27.9 C
Paramaribo
13.5 C
Amsterdam
5
(1)

Brandweer landelijk in beraad

lees ook ...

VHP herdenkt 106e geboortedag Jagernath Lachmon

De Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP) heeft dinsdag de geboortedag van de eerste voorzitter wijlen mr. Jagernath Lachmon herdacht. Als hij in leven was zou hij 106 jaar zijn geworden. Lachmon wa...

De Bond van Personeel bij de Brandweer Suriname (BPBS) te Nickerie is in beraad, alsook hun collega in Albina. Hun huisvesting  laat veel te wensen over. hun huisvesting. De Kazerne is ook aan verbetering toe. Eerder hadden zij hun situatie voorgehouden aan de minister van Justitie en Politie Kenneth Amoksi.

Andere brandweervestigingen ondersteunen de acties. Bondvoorzitter Wendell Oosterwolde heeft dit bevestigd. Vandaag zal het bestuur bij elkaar komen, om het beraad van de leden over te nemen en, door te geven hoe dat verder eruit zal zien. Tijdens het beraad wordt een deel van de dienstverlening gestaakt.  “Wij verlenen alleen technische hulp bij beknellingen en rukken uit voor woningbranden.”

In oktober was de dienst reeds in protest over zaken, die al zouden moeten zijn gerealiseerd. Na een algemene ledenvergadering liepen de vuurvechters in een protestmars vanuit de hoofdkazerne aan de Gemenelandsweg naar het Kabinet van de Vicepresident om daar hun misnoegen te uiten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBrandweer landelijk in beraad