dinsdag 26 september 2023
29.2 C
Paramaribo
14.7 C
Amsterdam
0
(0)

Brandweer houdt voorlichtingsdag in Brokopondo

lees ook ...

Veiligheidscontroles leiden tot overtredingen en inbeslagnam...

Op zaterdag 16 september 2023 werd een grootschalige veiligheidsoperatie uitgevoerd in het hele land door een samenwerking tussen de politie, het Korps Penitentiaire Ambtenaren (KPA) en de Militaire P...

Speciaal voor het traditioneel gezag, bestuursambtenaren en ressortraadsleden is er een voorlichtingsdag gehouden door leden van het Korps Brandweer Suriname (KBS). Het besluit om de hulp van het KBS in te roepen is door districtscommissaris Ludwig Mendelzoon genomen vanwege de recente woningbranden in Brokopondo, waarbij er in het dorp Nieuw Lombé zelfs een dode viel.

Naast het uitdelen van flyers heeft de bikersunit van het KBS de vier scholen van Brownsweg bezocht. Kapitein Lambertus Waandels van Nieuw Ganzee was vol lof over het initiatief van Mendelzoon en sprak van een zeer leerrijke dag. “Met de opgedane kennis zullen wij woningbranden in de toekomst kunnen voorkomen. De vele woningbranden werden vooral veroorzaakt door onwetendheid”, zegt Waandels.

De mensen die hebben deelgenomen aan deze voorlichtingsdag moeten hun kennis nu gaan delen met de dorpelingen. Brandweervoorlichter Olton Pinas legt uit dat de deelnemers de interactieve sessie hebben gewaardeerd. Ook dc Mendelzoon heeft meegedaan aan de sessie. Hij heeft laten zien hoe het vuur van een brandende ventilator kan worden geblust, door gebruik te maken van een brandblusapparaat.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBrandweer houdt voorlichtingsdag in Brokopondo