Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Brandweer geeft juiste versie van “brandend” wegdek Nieuw Jacob Kondre

Geplaatst

op

door

Het Korps Brandweer Suriname (KBS) geeft bij monde van voorlichter Olton Pinas de juiste versie van wat een ‘in brand gevlogen’ gedeelte van de weg naar Nieuw Jacob Kondre zou zijn. Nadat foto’s en een filmpje van het gebeuren op het internet waren geplaatst, maakte men zich al gauw zorgen om wat voor situatie het zou gaan. Pinas zegt tegen het Nationaal Informatie Instituut (NII) dat het om houtblokken ging die vlam hebben gevat.

De houtblokken waren dwars over de weg geplaatst ter verhoging en daarna met een laag lateriet afgedekt. Doordat er in de omgeving een grasbrand woedde, sloegen de vlammen uit naar de houtblokken waardoor de weg later inzakte. Pinas spreekt tegen dat een met houtblokken beladen truck de oorzaak is van het inzakken van de weg. Hij zegt dat de brandweer van de politie te Brownsberg de melding kreeg van een brand op de openbare weg, ongeveer 25km verwijderd van Atjoni. Ter plaatse bleken houtblokken in brand te staan.

De brandweer vroeg assistentie van Iamgold, die een graafmachine beschikbaar stelde en daarmee werden de brandende houtblokken uit elkaar gehaald, waardoor het vuur beter kon worden geblust. Een ondernemer kwam ook in met een motorspuit, zodat er water uit de nabijgelegen kreek kon worden gepompt. Volgens Pinas was de weg na de brand onbegaanbaar, maar Iamgold heeft zogenaamde boropasi aangelegd zodat automobilisten hun weg konden vervolgen. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Natio spelers gehuldigd door bedrijfsleven

Geplaatst

op

door

De nationale senioren selectie van Suriname is dankzei hun prestatie voor het plaatsen in e Gold Cup gehuldigd door verschillende bedrijven. Het gaat onder andere om Telesur, Rudisa Agencies en de Hakrinbank.

Lees verder

Suriname

SZF vergemakkelijkt diensten met mobiele app

Geplaatst

op

door

De Stichting Staatsziekenfonds (SZF) vergemakkelijkt de toegang tot haar diensten voor het publiek. Het SZF heeft daartoe op vrijdag 15 november de mobiele app SZF Connect gelanceerd. Volgens Claudine Amattabri, hoofd Project Management van het SZF, is de app ontwikkeld om haar cliënten en de samenleving beter te voorzien en om de diensten te vergemakkelijken. Ze zegt dat er hard is gewerkt aan het ontwikkeling van de applicatie.

Medewerkers hebben zich in de afgelopen twee weken reeds wegwijs kunnen maken in de applicatie, maar voor het groter publiek is het compleet nieuw. SZF Connect is ontwikkeld voor SZF-verzekerden en niet SZF-verzekerden. Met de app heeft de gebruiker toegang tot diverse services van het ziekenfonds. Men kan inloggen als gastgebruiker of met een SZF-id.

Amattabri verduidelijkt dat er reeds een mobiele app van het SZF was, maar dat SZf Connect geheel anders is. Met de applicatie kunnen gebruikers de laatste nieuwtjes van het SZF volgen. Men heeft toegang tot de SZF-geneesmiddelenklapper en indien er wordt ingelogd met de SZF-id, ontvangt men persoonlijke berichten, notificaties betreffende het verzekeringsplan en algemene informatie, omtrent verzekeringsplannen die het SZF te bieden heeft. Ook kan de gebruiker op de app ook de wachtdienstregeling die elke vrijdag wordt geüpload, halen en navigeren naar alle huisartsen en apotheken. Middels de navigatie functie krijgt men de kortste route naar een huisarts of een apotheek. Verder biedt de app ook toegang tot de SZF-premietabel en alle contactinformatie van het SZF, waaronder de SZF-units, SZF-kantoren en -apotheken.

Aan het tot stand komen van de app hebben medewerkers van diverse afdelingen meegewerkt, waaronder de afdelingen Informatie Technologie, Declaratie, Voorlichting/Klanten Service, Projectmanagement en directieleden die ook nauw betrokken waren in het proces. De app kan via App Store en Play Store gedownload worden.

Lees verder

Meest gelezen

X