vrijdag 31 maart 2023
24.4 C
Paramaribo
10.5 C
Amsterdam
0
(0)

Brandweer geeft een dag na start afschietperiode voorlichting

lees ook ...

The 1 for 12 Foundation celebrates its 18th anniversary with...

The Whahaha Water Factory site on the Sophialaan served as the location for the 1 for 12 Foundation's 18th birthday celebration, which included donations to the less fortunate and to the donors. The o...

Afschieten en verkoop van vuurwerk mag van 27 december tot en met 1 januari. Het Korps Brandweer Suriname zal een dag nadat het afschieten van vuurwerk formeel mag, beginnen met de voorlichting daarover. De Bikers Unit van de politie en de exercitiegroep van de brandweer zullen zich Hiermee bezighouden. Op 28 december is er een rondmars hiervoor met flyers en demonstraties gepland in de binnenstad.

Xaviera Rigters, brandmeester eerste klasse, zegt dat voorlichting over brandveiligheid altijd uitgevoerd wordt door de brandweer, maar  in december wanneer er vaker vuurwerk wordt afgeschoten, wordt het opgevoerd. Dit heeft het korps al via verschillende radiostations gedaan.

Op Facebook ( https://www.facebook.com/korpsbrandweersuriname/) en de website van het KBS ( http://www.kbs.sr/) komt een lijst met knalvuurwerksoorten als kronto, maripa en John Cena, omdat deze de meeste zware letsels veroorzaken.

De afdeling Preventie heeft volgens de brandmeester, samen met  de douane, het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie,  en anderen erop toegezien, dat er geen verboden vuurwerk het land binnen kwam. Rigters roept op tot het afsteken van vuurwerk met een wierookstok en een veiligheidsbril, omdat gemiddeld 26 procent van de vuurwerkverwondingen aan het oog is.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBrandweer geeft een dag na start afschietperiode voorlichting