dinsdag 23 juli 2024
31 C
Paramaribo
20.9 C
Amsterdam
0
(0)

Brandstofvoorstel goedgekeurd door RRV

lees ook ...

Volksgezondheid streeft naar voldoende medicijn in voorraad

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid wil gedaan krijgen dat door bestelling de voorraden van noodzakelijke medicatie op peil wordt gehouden. Hij meent dat er bij het Bedrijf Geneesmiddelen Voorz...

Minister Saskia Walden van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie Zaken(EZ) en Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning (F&P) hebben een voorstel met betrekking tot de regulering van de organisatie rond de brandstof aan de regeringsraad gedaan. Dit voorstel is op woensdag 26 januari 2022 in de Regeringsraad Vergadering goedgekeurd(RRV).

Het betreft het volgende: de berekeningen en vaststelling van de pompprijzen, de onderhandelingen inzake het verloop en de aflossing van schulden van de Staat Suriname bij de oliemaatschappijen, het ter beschikking stellen van valuta aan oliemaatschappijen, De communicatie met de lokale oliemaatschappijen, De communicatie met de Surinaamse Service Station Exploitantenbond (SSEB) zullen voortaan voornamelijk via het ministerie van Financien en Planning lopen.

Met bovengenoemd voorstel zijn de lijnen tussen de belangrijkste stakeholders (brandstof handelaren, consumenten en de regering) korter en efficiënter gemaakt. Vanuit het ministerie van EZ zal de controle op de pompprijzen en de monitoring van het effect van brandstofprijzen op de consumentenprijzen worden verscherpt. Daarbij wordt de uitvoeringscapaciteit van het apparaat van het Onderdirectoraat Interne Markt en de consumentenzorg versterkt en wordt tevens de samenwerking tussen de desbetreffende entiteiten met betrekking tot de impact van het fiscaal- en monetairbeleid op consumentenprijzen versterkt.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBrandstofvoorstel goedgekeurd door RRV