zondag 27 november 2022
25.5 C
Paramaribo
6.5 C
Amsterdam
0
(0)

Brandstofvoorstel goedgekeurd door RRV

lees ook ...

Jongeren in detentie gestimuleerd in maken betere keuzes

Saskia Dopo, directeur van organisatie Second Transition Services (STS) is reïntegratieconsultant en heeft met haar team sessies verzorgd voor de jeugdigen van Opa Doelie. De trainingen hadden als doe...

Minister Saskia Walden van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie Zaken(EZ) en Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning (F&P) hebben een voorstel met betrekking tot de regulering van de organisatie rond de brandstof aan de regeringsraad gedaan. Dit voorstel is op woensdag 26 januari 2022 in de Regeringsraad Vergadering goedgekeurd(RRV).

Het betreft het volgende: de berekeningen en vaststelling van de pompprijzen, de onderhandelingen inzake het verloop en de aflossing van schulden van de Staat Suriname bij de oliemaatschappijen, het ter beschikking stellen van valuta aan oliemaatschappijen, De communicatie met de lokale oliemaatschappijen, De communicatie met de Surinaamse Service Station Exploitantenbond (SSEB) zullen voortaan voornamelijk via het ministerie van Financien en Planning lopen.

Met bovengenoemd voorstel zijn de lijnen tussen de belangrijkste stakeholders (brandstof handelaren, consumenten en de regering) korter en efficiënter gemaakt. Vanuit het ministerie van EZ zal de controle op de pompprijzen en de monitoring van het effect van brandstofprijzen op de consumentenprijzen worden verscherpt. Daarbij wordt de uitvoeringscapaciteit van het apparaat van het Onderdirectoraat Interne Markt en de consumentenzorg versterkt en wordt tevens de samenwerking tussen de desbetreffende entiteiten met betrekking tot de impact van het fiscaal- en monetairbeleid op consumentenprijzen versterkt.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBrandstofvoorstel goedgekeurd door RRV