zondag 26 maart 2023
29.4 C
Paramaribo
8.5 C
Amsterdam
0
(0)

Brandstofsubsidie in Suriname wordt afgebouwd

lees ook ...

Velddag in proeftuin met gemengde teelt te Saramacca

De wetenschapper Rawieskoemar Chatterpal Msc van het Centrum voor Landbouwkundig Onderzoek in Suriname (CELOS) heeft aan ongeveer twaalf boeren uit verschillende districten informatie verstrekt over h...

De subsidie op brandstof zal afgebouwd moeten worden. Dit zal echter zodanig gebeuren dat er opvang is voor de groepen die het zwaar hebben. In de regeringsraad onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi is breedvoerig hierover gesproken. De subsidie die momenteel wordt gegeven op diesel kost de staat heel veel geld.

De regering bekijkt mogelijkheden om deze heel voorzichtig af te bouwen. Al in november vorig jaar had het staatshoofd laten doorschemeren dat de situatie onhoudbaar is voor de regering en dat er spoedig verandering hierin moet komen.

Bespreking afbouw brandstofsubsidie. Foto: CDS

Echter zal er eerst gepraat worden met alle actoren zoals het bedrijfsleven, de vakbonden en de bus- en boothouders alvorens deze maatregelen genomen zullen worden. Ook moeten de sociale maatregelen goed in orde zijn voordat de officiële prijzen voor brandstof vastgesteld worden.

Er hoeft geen vrees te zijn. De brandstofvoorziening blijft gegarandeerd. Binnen de regeringsraad zijn alle ministers het erover eens dat er goede afstemming moet zijn en dat de subsidie geleidelijk aan moet plaatsvinden.

 

 

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBrandstofsubsidie in Suriname wordt afgebouwd