vrijdag 5 maart 2021
25.6C
Paramaribo
1.1C
Amsterdam
4.7
(3)

Brandstofprijzen verhoogd

lees ook ...

Damaru behaalt een miljoen views

De zanger Damaru heeft met zijn band The love Messenger een mijlpaal gehaald. “Rolle bolle” is een nummer dat augustus 2020 is uitgekomen. Het heeft nu één miljoen views gehaald op You tube. Damaru...

Aan de pomp zullen burgers vanaf vandaag extra moeten betalen voor een liter brandstof. De verhoging bij de verschillende oliemaatschappijen ligt tussen de 15 en 20 cent. Voor deze maand zijn de prijzen van brandstof al verschillende keren verhoogd. Een significante verhoging die in de pijplijn lag is steeds aangehouden.

Oliemaatschappijen zijn voor de import van brandstof afhankelijk van valuta op de zwarte markt, die zij voor SRD 18 kopen. Dit terwijl de koers bij de Centrale Bank van Suriname tussen de SRD 14 en SRD 15 ligt. Echter kunnen de pomphouders niet bij de moederbank terecht voor het kopen van de US-dollars, omdat de bank die niet heeft.

Pomphouders zijn zich ervan bewust dat burgers weer zullen klagen, maar zij hebben geen andere keus. Bovendien zijn de olieprijzen op de internationale markt ook gestegen, zegt een pomphouder.

Wie bij SOL tankt moet SRD 11,40 betalen voor een liter benzine en voor super unleaded SRD 11,58 (met additieven). Bij RBE kost een liter ongelode benzine SRD 11,32 en bij GOw2 SRD 11,34 zonder additieven.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBrandstofprijzen verhoogd