donderdag 25 april 2024
28 C
Paramaribo
4.1 C
Amsterdam
5
(2)

Brandstofprijzen in Suriname weer aangepast

lees ook ...

“Oema foe Sranan” 30 april in TBL Cinema

In september 1978 kwam de film “Oema foe Sranan uit” in Nederland. Het is de eerste documentaire over Suriname waarin Sranantongo wordt gesproken. Deze film volgt vier Surinaamse vrouwen namelijk Jett...

Afgelopen nacht zijn de brandstofprijzen in Suriname weer aangepast. aan de pomp moet voor ongelode brandstof SRD 26,76 worden betaald. Dit betekent een verhoging van SRD 1,88 per liter. Diesel gaat van SRD 19,87 naar SRD 23,37. Bij de pomp moet nu SRD 3,5 meer betaald worden voor een liter diesel.

Eerder deze week heeft president Chandrikapersad Santokhi aangekondigd dat de subsidie op brandstof van SRD 400 miljoen, niet te dragen is door de staat. Er waren voor donderdag maatregelen aangekondigd, nadat in de regeringsraad de besluiten zouden zijn gesanctioneerd. Hij deelde mee dat de transportsector wel gesubsidieerd zou worden om burgers te beschermen.

De goud- en houtsector zullen bij bepaalde pompstations kunnen tanken. Ook de smokkel van brandstof zal worden tegengegaan.

De gemeenschap zal het nog moeilijker krijgen, aangezien met de aanpassing van de brandstofprijzen ook die van eerste levensbehoeften zullen stijgen. Ook de schommelingen van de wisselkoers heeft een negatief effect op de koopkracht van burgers.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

9 REACTIES

9 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBrandstofprijzen in Suriname weer aangepast