woensdag 24 juli 2024
26 C
Paramaribo
19.5 C
Amsterdam
0
(0)

Brandstofprijzen in Suriname verhoogd

lees ook ...

Minister Ori: “Stilstand in onderwijs binnenland moet ...

Minister Henry Ori van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC) heeft de eerste interministeriële sessie gehouden gericht op het oplossen van de onderwijsproblematiek in het binnenland. Bij dit overl...

De brandstofprijzen in Suriname worden middernacht aangepast. Dit is schriftelijk meegedeeld aan de directeuren van de oliemaatschappijen SOL Suriname, GOW2 Energy Suriname NV en RUBIS West Indies Limited. De prijs van diesel blijft ongewijzigd 19.87 SRD per liter. Gasoline gaat van SRD 24,76 naar 24.88 SRD per liter, een stijging van SRD 0,12 en Super unleaded stijgt naar 30.41 SRD per liter.

Voor de berekening van de brandstofprijzen ingaande 9 september 2022 is gebruikgemaakt van de gemiddelde girale US$-koers over de maand augustus, welke is vastgesteld op SRD 25.275 voor 1 US$. De benzineprijzen voor worden berekend op basis van de gemiddelde Centrale Bank-koers en de wereldmarktprijs van de afgelopen maand.

De koers vertoont een stijging, terwijl de wereldmarktprijs een dalende trend heeft ingezet. Ondanks de daling van de wereldmarktprijs wordt de dieselprijs nog zwaar gesubsidieerd, welke voor de maand september geprojecteerd is op SRD 165 miljoen.

De regering heeft gekozen om de dieselprijs niet aan te passen om doorwerking in productie te voorkomen en transport betaalbaar te houden. De prijs van unleaded wordt kostendekkend verhoogd. Ter verduidelijking, er wordt geen enkele vorm van belastingen geheven op brandstof, meldt het ministerie van Financiën en Planning.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBrandstofprijzen in Suriname verhoogd