woensdag 29 mei 2024
30 C
Paramaribo
13.9 C
Amsterdam
2
(1)

Brandstofprijzen in Suriname aangepast; unleaded met SRD 2.05 omhoog

lees ook ...

Ondernemers arrestantenvoeding dreigen met protest

Assembleelid Edgar Sampie (ABOP/PL) heeft in De Nationale Assemblee (DNA) zijn zorgen geuit over de ongelijke behandeling van ondernemers die arrestantenvoeding leveren. Tijdens de behandeling van de ...

De nieuwe prijzen voor brandstof zijn vastgesteld. Deze maximum pompprijzen gaan op donderdag 9 juni om 00:00 uur in. De prijs van diesel blijft ongewijzigd, terwijl die van unleaded met SRD 2.05 per liter omhooggaat. Er moet SRD 24.76 worden neergeteld voor een liter unleaded, terwijl de dieselprijs ongewijzigd op SRD 19.87 per liter blijft.

Het ministerie van Financiën en Planning meldt, dat de subsidie per liter SRD 6.58 voor diesel bedraagt. Er is geen subsidie voor super. Wie super wil tanken zal SRD 30.41 moeten betalen.

De overheid wil burgers en het bedrijfsleven met de subsidies beschermen tegen de turbulentie op de internationale oliemarkt. Op termijn zullen de subsidies worden afgebouwd en worden vervangen door een systeem van subjectsubsidies. Het systeem van electronic cash transfers is momenteel in ontwikkeling en zal op korte termijn worden gelanceerd, zegt Financiën en Planning verder.

In de afgelopen maand is de internationale olieprijs sterk gestegen mede als gevolg van de voortdurende oorlog in Oekraïne.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBrandstofprijzen in Suriname aangepast; unleaded met SRD 2.05 omhoog