donderdag 30 maart 2023
30 C
Paramaribo
11.1 C
Amsterdam
2
(1)

Brandstofprijzen in Suriname aangepast; unleaded met SRD 2.05 omhoog

lees ook ...

Werkgroep voor ontwikkeling Para geïnstalleerd

President Chandrikapersad Santokhi heeft op 23 maart een werkgroep geïnstalleerd om het district Para duurzaam en structureel te gaan ontwikkelen. Deze installatie heeft plaatsgevonden op het Kabinet ...

De nieuwe prijzen voor brandstof zijn vastgesteld. Deze maximum pompprijzen gaan op donderdag 9 juni om 00:00 uur in. De prijs van diesel blijft ongewijzigd, terwijl die van unleaded met SRD 2.05 per liter omhooggaat. Er moet SRD 24.76 worden neergeteld voor een liter unleaded, terwijl de dieselprijs ongewijzigd op SRD 19.87 per liter blijft.

Het ministerie van Financiën en Planning meldt, dat de subsidie per liter SRD 6.58 voor diesel bedraagt. Er is geen subsidie voor super. Wie super wil tanken zal SRD 30.41 moeten betalen.

De overheid wil burgers en het bedrijfsleven met de subsidies beschermen tegen de turbulentie op de internationale oliemarkt. Op termijn zullen de subsidies worden afgebouwd en worden vervangen door een systeem van subjectsubsidies. Het systeem van electronic cash transfers is momenteel in ontwikkeling en zal op korte termijn worden gelanceerd, zegt Financiën en Planning verder.

In de afgelopen maand is de internationale olieprijs sterk gestegen mede als gevolg van de voortdurende oorlog in Oekraïne.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBrandstofprijzen in Suriname aangepast; unleaded met SRD 2.05 omhoog