maandag 5 december 2022
23.8 C
Paramaribo
4.8 C
Amsterdam
0
(0)

Brandstofprijzen aangepast: Passagiers mogen niet meer betalen voor busrit

lees ook ...

Project dataverzameling onderwijsgegevens

Minister Marie Levens van  Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) heeft op woensdag 30 november jongstleden een project gelanceerd in het CeNaSu gebouw, ter verbetering van het 'Education Managemen...

Er is vandaag naar aanleiding van de aanpassing van de brandstofprijzen spoedoverleg geweest tussen het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) en de busorganisaties PLO, OBS en het NVB als parastataal bedrijf. Het aanpassen van de benzineprijzen was een onoverkomelijk besluit van de regering als gevolg van de steeds stijgende prijs op de wereldmarkt.

TCT is daarom direct in overleg getreden met de organisaties en heeft een traject uitgestippeld om prijsaanpassingen en compensaties aan bushouders, die reeds in afrondende fase zijn, in goede banen te leiden en af te ronden.

Op zowel de bushouders en chauffeurs doet TCT een beroep om zich te houden aan de geldende tarieven zoals besproken tijdens dit overleg. Passagiers mogen niet meer betalen voor een busrit. Met de organisatie van boothouders zal spoedoverleg plaatsvinden. Het ministerie is continue in beraad met actoren om te komen tot aanvaardbare tarieven die de overheid op basis van haar financieel raamwerk kan dragen.

In Suriname is vandaag een nieuw systeem voor pompprijzen geïntroduceerd. Er worden voortaan maximumprijzen vastgesteld voor een periode van een maand. De maximumprijzen zijn voor alle oliebedrijven identiek.

Elke pomphouder is vrij om onder de maximumprijs te verkopen. De dieselprijs en prijs voor gasoline zonder additieven wordt SRD 15 en voor gasoline met additieven zal SRD 19,15 worden betaald.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBrandstofprijzen aangepast: Passagiers mogen niet meer betalen voor busrit