maandag 20 maart 2023
27.1 C
Paramaribo
8.7 C
Amsterdam
0
(0)

Brandstofprijzen worden niet verhoogd

lees ook ...

‘Denki fos’ Ie Doe’ gepresenteerd aan president Santokhi

De Stichting Creative Kids Suriname heeft het leerprogramma ‘Denki fos’ Ie Doe’ voorgesteld tijdens een bespreking met president Chandrikapersad Santokhi in het kader van de Nationale Dialoog. De voor...

De benzineprijs gaat niet omhoog. Het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) heeft notitie genomen van geluiden binnen de samenleving over de prijsverhoging die vrijdag ingaat. Minister Saskia Walden zegt dat de geplande persconferentie van vandaag, waar nader zou worden ingegaan op de totstandkoming van de benzineprijs, tot nader order is verschoven.

De bewindsvrouw benadrukt dat de benzineprijs heden ongewijzigd zal blijven. Het ministerie en de regering hebben vorige maand een nieuw systeem voor de vaststelling van de pompprijzen geïntroduceerd, waarbij de maximumprijs afhangt van de gemiddelde internationale olieprijs van de voorgaande maand. Fluctuaties in de internationale prijs werken hierdoor geleidelijk door in de maximum pompprijs.

De samenleving wordt opgeroepen zich niet te laten leiden door onjuiste informatie en informatie die niet van het ministerie van EZ afkomstig is. Minister Walden zet zich in om vanuit het departement consequente feedback te geven aan de samenleving, zodat er adequate informatievoorziening is en men te allen tijde op de juiste manier geïnformeerd is.

Intussen zijn enkele vakbonden gereed voor staking, omdat zij vinden dat de samenleving teveel wordt uitgeknepen. De ene aanpassing na de andere. Recent is de omzetbelasting opgetrokken naar 12 procent, is de rij- en voertuigenbelasting verhoogd. Verder zijn de prijzen van basisgoederen ook niet aan de lage kant.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBrandstofprijzen worden niet verhoogd