zaterdag 10 juni 2023
24.4 C
Paramaribo
19.9 C
Amsterdam
0
(0)

Brandstofprijs vanaf vandaag SRD 15

lees ook ...

Acting President Ronnie Brunswijk in Kwamalasamutu  

Currently in Kwamalasamutu village for a visit with the local populace is acting president Ronnie Brunswijk. Jimmy Toeroemang, the granman of Tareno, raised the issue of the quality of life in the nei...

De regering in Suriname introduceert vanaf 3 juli een nieuw systeem voor pompprijzen. Er worden voortaan maximumprijzen vastgesteld voor een periode van een maand. De maximumprijzen zijn voor alle oliebedrijven identiek. Elke pomphouder is vrij om onder de maximumprijs te verkopen. De dieselprijs en prijs voor gasoline zonder additieven wordt SRD 15 en voor gasoline met additieven zal SRD 19,15 worden betaald.

Voor de komende maand hangt de maximumprijs af van de gemiddelde internationale olieprijs van de voorafgaande maand. Fluctuaties in de internationale prijs werken hierdoor geleidelijk door in de maximum pompprijs.

De internationale prijs bevindt zich nu op het hoogste niveau van de afgelopen vier jaar. Verwacht wordt dat de prijzen de komende maanden zullen blijven stijgen, meldt het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ).

Voor de prijsvaststelling wordt de gemiddelde vrije wisselkoers van de afgelopen maand gebruikt. Opgemerkt wordt dat de koers sinds het loslaten een zeer stabiele trend vertoont.

Samen met de nieuwe maximumprijzen wordt ook een nieuw subsidiesysteem geïntroduceerd in de vorm van een subsidiekorting. Deze bedraagt initieel SRD 3.50 per liter. De subsidie geldt niet voor gasoline met additieven.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBrandstofprijs vanaf vandaag SRD 15